Το Brexit σε Netflix και Amazon είναι γεγονός

brexit
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι περισσότερες βρετανικές σειρές των BBC και ITV θα προβάλλονται σε μια νέα πλατφόρμα streaming από την επόμενη χρονιά.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το λεγόμενο «Brexit» μπορεί να έχουν πάρει παράταση μέχρι το 2020, όμως η επικείμενη αποχώρηση πολλών βρετανικών παραγωγών από το Netflix και το Amazon την ερχόμενη χρονιά θεωρείται δεδομένη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του BritBox – μιας νέας συνδρομητικής πλατφόρμας streaming των BBC και ITV – οι περισσότερες βρετανικές παραγωγές «θα επιστρέψουν στο σπίτι τους». Η νέα πλατφόρμα έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο κατάλογο βρετανικών τηλεοπτικών παραγωγών.

«Οι περισσότερες βρετανικές σειράς δεν θα είναι πια στο Netflix στην επόμενη χρονιά» σχολίασε ο διευθυντής επικοινωνιών και εταιρικών υποθέσεων του ομίλου ITV Paul Moore, εξηγώντας στην συνέχεια πως οι περισσότερες παραγωγές του BBC και του ITV έχουν 12μηνα συμβόλαια με Netflix και Amazon.

BBC

Μόλις ολοκληρωθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες, δεν θα ανανεωθούν και οι σειρές όπως το αυθεντικό «The Office» θα προβάλλονται μέσω του BritBox. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως συμπαραγωγές μεταξύ των βρετανικών δικτύων με το Netflix ή το Amazon – όπως το «Bodyguard» – δεν θα προβληθούν μέσω ου BritBox.

Ο Moore τόνισε επίσης πως το BritBox δεν σκοπεύει να δώσει δικαιώματα προβολής του καταλόγου του σε άλλες πλατφόρμες streaming, ενώ λόγω του ότι θα επικεντρωθεί σε βρετανικές σειρές, δεν θα επιχειρήσει να αποκτήσει τα δικαιώματα για διεθνείς παραγωγές.