Cocoon beauté στην θαλπωρή του σπιτιού

cocoon-beaute-sti-thalpori-tou-spitiou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αυτές είναι οι 2 καλύτερες κούρες για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας σας, χωρίς να επισκεφθείτε ένα spa ή ινστιτούτο αισθητικής.

Υπάρχουν βδομάδες ολόκληρες που δεν σας περισσεύει χρόνος για επίσκεψη σε μια αισθητικό ή ένα spa (μπορεί, φυσικά, να μην σας περισσεύουν και τα χρήματα). Όμως, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει, η επιδερμίδα σας έχει τεράστιες απαιτήσεις για φροντίδα και ανανέωση. Δείτε, λοιπόν, πώς με αυτές τις απλές αυτοσχέδιες θεραπείες θα καλύψετε όλες τις απαιτήσεις που έχει η επιδερμίδα σας για βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση και κυτταρική αναγέννηση, με μια σπιτική αίσθηση θαλπωρής.

Η Kate Kerr, η πιο φημισμένη αισθητικός του Λονδίνου, με πολυετή εμπειρία στις αντιγηραντικές θεραπείες καθώς και στις στοχευμένες κούρες της επιδερμίδας με φυσικά συστατικά, δείχνει τους τρόπους.

Στον ατμό: Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από έναν απλό καθαρισμό, δοκιμάστε μια «σάουνα» προσώπου με βότανα, μια φορά την εβδομάδα.

- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράστε νερό και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας τσάι του βουνού και μια κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο, βασιλικό και θυμάρι.

- Σκεπάστε το κεφάλι σας με μια ζεστή απαλή  πετσέτα και σκύψτε πάνω από τον ατμό επί 15 λεπτά.
- Σκουπίστε όλο το πρόσωπο με μια καθαρή πετσέτα και εφαρμόστε τονωτική λοσιόν.
- Τέλος, εφαρμόστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

«Ο καθαρισμός με ατμό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και το βοηθά να αναπνεύσει καλύτερα. Επιπλέον, μόλις απλώσετε την ενυδατική σας, τα θρεπτικά συστατικά της θα φτάσουν πολύ βαθύτερα από ό,τι συνήθως», λέει η Kerr.

Ζεστή κομπρέσα: Αν βαριέστε να κάθεστε 15 λεπτά πάνω από μια κατσαρόλα, βράστε λίγο νερό σε ένα μπρίκι ρίχνοντας μέσα 2 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. «Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια για το πρόσωπο», τονίζει η  αισθητικός και αναλύει τη διαδικασία.
- Το νερό πρέπει να είναι αχνιστό αλλά αρκούντως ανεκτό από την επιδερμίδα.
- Ποτίστε το μείγμα σε μια μικρή πετσέτα προσώπου και αφού την στύψετε καλά, τυλίξτε τη σε όλο το πρόσωπο.

- Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και επαναλάβετε άλλες 3 φορές.

«Στο τέλος της κούρας, η επιδερμίδα σας θα δείχνει πολύ πιο ξεκούραστη και λαμπερή, ενώ οι λεπτές γραμμές έκφρασης θα έχουν απαλυνθεί θεαματικά», λέει η Kerr.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM