Woody Allen και Amazon έφτασαν σε συμβιβασμό για το «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη»

woody-allen
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης είχε μηνύσει το στούντιο για αθέτηση συμβολαίου ζητώντας αποζημίωση ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Woody Allen απέσυρε την αγωγή εναντίον του Amazon, μέσω της οποίας ζητούσε 68 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για αθέτηση συμβολαίου. Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβαστική λύση, χωρίς ωστόσο να γίνουν οι όροι της συμφωνίας. Πηγή του Deadline ανέφερε πως «δεν υπήρξαν νικητές» στην διαμάχη των δύο πλευρών.

Ο βραβευμένος με τέσσερα Όσκαρ σκηνοθέτης είχε μηνύσει το κινηματογραφικό στούντιο του Jeff Bezos όταν το Amazon αποφάσισε να «βάλει στο αρχείο» την ταινία «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη». Η απόφαση φέρεται να πάρθηκε στον απόηχο του σκανδάλου Weinstein και την δημοσιότητα που απέκτησαν οι σοβαροί ισχυρισμοί της Dylan Farrow.

Οι πρωταγωνιστές της ρομαντικής ταινίας του Woody Allen έχουν κρατήσει αποστάσεις από τον σκηνοθέτη, με ορισμένους μάλιστα να σχολιάζουν πως μετανοιώνουν για την συνεργασία τους.

Στην αγωγή του ο Allen, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, τόνισε πως το Amazon γνώριζε για κατηγορίες εναντίον του όταν υπέγραψαν το συμβόλαιο συνεργασίας για την παραγωγή τεσσάρων ταινιών και ως εκ τούτου του χρωστά 68 εκατομμύρια δολάρια βάσει των σχετικών εγγυήσεων.

Παρά την απόφαση του Amazon, ο Allen ήρθε σε επαφή με νέους διανομείς και το «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» με τους Timothée Chalamet, Elle Fanning και Selena Gomez κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες τον περασμένο Αύγουστο.