Ο Beck στο στούντιο του Prince

beck Matt Baron
ΤΡΙΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι ηχογραφήσεις του «The Paisley Park Sessions EP» πραγματοποιήθηκαν στο θρυλικό Studio A.

Ο Beck κυκλοφόρησε έναν νέο EP, το «The Paisley Park Sessions», το οποίο όπως μαρτυρά ο τίτλος του ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Prince στο σπίτι του, στο Paisley Park. Πρόκειται για τις πρώτες ηχογραφήσεις που πραγματοποιούνται στο Studio A μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince το 2016.

Το EP περιλαμβάνει τρία κομμάτια: δύο νέες εκδοχές του «Where It’s At» και «Up All Night», καθώς και ένα medley επιτυχιών του Prince, όπως τα «Raspberry Beret», «When Doves Cry», «Kiss» και «1999».

Το Paisley Park αποτελούσε σπίτι του Prince από το 1985, όπου και δημιούργησε πολλούς χώρους για πρόβες και στούντιο για ηχογραφήσεις, με το Studio A να αποτελεί τον κύριο δημιουργικό χώρο του για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους. Το νέο EP του Beck είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του Amazon Music, ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τις ηχογραφήσεις στο Paisley Park.

«Άκουγα το όνομα από όταν ήμουν παιδί – Paisley Park – και απλά το φανταζόμουν. Είναι ιδιαίτερα εδώ. Κάθε στούντιο έχει την ζωή του, την ειδική ενέργεια του και ένιωθε πολύ δημιουργικά. Δεν είχα καθόλου προσδοκίες για το τι ήθελα να συμβεί, απλά ερχόμουν, έβλεπα που μας πήγαινε και ήταν εκπληκτικό» αναφέρει ο Beck στο βίντεο.

Ο επόμενος full-length δίσκος του Beck με τίτλο «Hyperspace» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει εφτά από τα 11 τραγούδια του άλμπουμ, όπου συμμετέχει ο Pharrell Williams ως συνθέτης και παραγωγός.