Πέντε στάσεις για σουβλάκι… αλλιώς

hoocut
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Με το άκουσμα της λέξης «σουβλάκι» μας έρχεται στο μυαλό η λαδωμένη πίτα, ο γύρος που στριφογυρίζει και σιγοψήνεται, οι τηγανητές πατάτες, το καυτερό τζατζίκι κι ένας ιδρωμένος σουβλατζής που θα τα κάνει όλα τα παραπάνω ένα και θα δώσει τέλος στη λιγούρα μας. Τι θα λέγατε, όμως, να κάναμε μια στάση σε πέντε σημεία της Αθήνας που πωλούν μεν σουβλάκια, αλλά βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω από αυτή την κλασική εικόνα;

Hoocut, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Tο Hoocut δίνει μια άλλη διάσταση στο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό και προτείνει πέντε διαφορετικές επιλογές τυλιχτών, πίσω από τις οποίες κρύβονται άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική, λεπτομερής προετοιμασία και φυσικά οι σεφ Περικλής Κοσκινάς, Κλεομένης Ζουρνατζής, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος από τη διάσημη Cookoovaya. Στα τυλιχτά του Hoocut θα βρείτε χοιρινό με τζατζίκι, πικάντικη σάλτσα, ντομάτα, κρεμμύδι και πάπρικα, κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, πικάντικη σος, ντομάτα, μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι, πάπρικα, βοδινό με πικάντικη σος, ντομάτα, γιαούρτι, κρεμμύδι, βινεγκρέτ αγγούρι, πάπρικα, προβατίσιο με πικάντικη σος, ντομάτα, τζατζίκι, κρεμμύδι, πάπρικα και φρέσκο λεπτοκομμένο βοδινό μπιφτέκι με πικάντικη σος, γιαούρτι, κρεμμύδι, ντομάτα, λάχανο και πάπρικα. Info: Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα, 210 3240026.

Rock’n’Roll, Βούλα
Αν βρεθείτε στα νότια και σας ανοίξει ξαφνικά η όρεξη για πιτόγυρο, κατευθυνθείτε στην Πλατεία Γεωργακοπούλου όπου θα βρείτε το Rock’n’Roll και κόσμο να διαλέγει κάποιο από τα ιδιαίτερα σουβλάκια του. Πίτα με μπιφτέκι κοτόπουλο ή μήπως με κοτομπουκιές και υλικά της επιλογής σας; Ζουμερό καλαμάκι χοιρινό σε πίτα ολικής ή μήπως καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλο; Ή μήπως όλα; Info: Πλατεία Γεωργακοπούλου, Βούλα, 210 8995561.

DIMITRIOS POUPALOS
Dirty ΜΑΝΗ, Κουκάκι
Το μικρό «βρόμικο» αδερφάκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ πάρκαρε εδώ και μερικούς μήνες στο Κουκάκι και μας προτείνει street food αλά ελληνικά δημιουργώντας σουβλάκι και πίτες σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις, με κρέατα από τη Μάνη και χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Δοκιμάστε παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό από λαιμό για λιγότερο λίπος ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Κι αν είστε πιο μερακλήδες, σας περιμένει η Τριπλέτα δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι, κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου, η οποία προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη. Στο DIRTY MANH να σας πούμε ότι δεν θα βρείτε τζατζίκι, αλλά πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού με σχοινόπρασο και το κρεμμύδι είναι καραμελωμένο. Info: Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι, 210 9241534.

Street Souvlaki, Κολοκοτρώνη
Για όσους έχουν βαρεθεί το κλασικό σουβλάκι, αλλά συνεχίζουν να έχουν αδυναμία στην «σουβλακοκατάσταση», στο Street Souvlaki στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να το φτιάξουν όπως θέλουν και να πειραματιστούν σε νέα γευστικά μονοπάτια, με νέες προσθήκες υλικών δίπλα στις κλασικές. Καλαμάκι χαλούμι, καλαμάκι μανιτάρι, καλαμάκι λαχανικών, λουκάνικο με πράσο, κεμπάπ κασερλί και πολλές ακόμη επιλογές γέμισης με την πίτα αλάδωτη και με επιλογή ανάμεσα σε σταρένια, ολικής άλεσης και καλαμποκιού, για να αποφύγετε τις έξτρα θερμίδες και τα ζημιογόνα λιπαρά.  Οι φρέσκες τηγανητές πατάτες με γαρνίρισμα τριμμένης φέτας φυσικά δεν λείπουν, ενώ ξεχωριστές προσθήκες γαστριμαργικής ποιότητας αποτελούν και οι εξαιρετικές σος φέτας, γιαουρτιού, πάπρικας. Κι όλα αυτά με συνεχείς διακρίσεις από το 2015 στο Tripadvisor. Info: Κολοκοτρώνη 30, 210 3253939.

Φάρμα Μπράλου, Κολωνάκι
Με έντονη τη φιλοσοφία from farm to table, η Φάρμα Μπράλου έχει ανοίξει και ψητοκρεοπωλείο απέναντι από το εστιατόριο στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί meeting point των κρεατοφάγων εκεί έξω. Τα σουβλάκια που θα βρείτε εκεί, φυσικά περιέχουν κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής που εκτρέφονται στη φάρμα στη Φθιώτιδα και ανάμεσα στις επιλογές θα βρείτε χειροποίητο σουβλάκι από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, σουβλάκι από μοσχάρι Black Angus, σουβλάκι χοιρινό και μπιφτέκι, φρέσκες τηγανητές πατάτες και σαλάτες για να συνοδέψετε την επιλογή σας. Info: Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, 210 3645050.