Ο σκηνοθέτης του «Joker» αποκαλύπτει το όραμά του για ένα σίκουελ

Joker
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Δεν θα μπορούσε να είναι απλά μια τρελή και ξέφρενη ταινία» τόνισε ο Todd Phillips για την προοπτική μιας συνέχειας.

Η αναπάντεχα τεράστια επιτυχία του «Joker», τόσο στα φεστιβάλ όσο και στα box office, αναπόφευκτα έχει δώσει τροφή σε φήμες για μια ενδεχόμενη συνέχεια. Άλλωστε ο Joaquin Phoenix, ο οποίος ερμηνεύει τον ομώνυμο χαρακτήρα, έχει δηλώσει πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στον ρόλο στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν ήρθε και η σειρά του σκηνοθέτη της ταινίας Todd Phillips να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με μια ενδεχόμενη συνέχεια, μέσω μιας συνέντευξης που παραχώρησε στους Los Angeles Times. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει τίποτα επίσημο (μέχρι στιγμής) από πλευράς Warner Brothers, ο Phillips μίλησε για το πώς οραματίζεται μια επόμενη ταινία.

StarPix/Shutterstock / Dave Allocca

Joaquin Phoenix και Todd Phillips είναι ανοιχτοί σε ένα σίκουελ, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και σενάριο.

«Δεν θα μπορούσε να είναι απλά μια τρελή και ξέφρενη ταινία για τον κλόουν πρίγκιπα του εγκλήματος. Θα έπρεπε να έχει έναν παρόμοιο θεματικό αντίκτυπο όπως [η πρώτη ταινία]. Θεωρώ πως εν τέλει αυτός ήταν ο λόγος που η ταινία είχε απήχηση, είναι τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Στην συνέχεια ο Phillips σχολίασε πως «τόσες πολλές ταινίες έχουν να κάνουν με την σπίθα και αυτή έχει να κάνει με το μπαρούτι», συμπληρώνοντας πως θα τον ενδιέφερε να προσπαθήσει να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχα «αληθινό» ξανά.