Τραγουδήστε όπως ο Freddie Mercury με τη βοήθεια της Google

freddie-mercury Gill Allen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι Queen κυκλοφόρησαν μια εφαρμογή που θα βοηθήσει τους επίδοξους μιμητές να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο Freddie Mercury δικαίως θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο χαρισματικούς τραγουδιστές από τον χώρο της rock και δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί το κενό που άφησε το 1991. Μια νέα εφαρμογή όμως έχει στόχο να βοηθήσει τους επίδοξους μιμητές και οπαδούς του να προσεγγίσουν τις ικανότητες του εμβληματικού frontman των Queen στο τραγούδι.

Shutterstock / Andre Luiz Moreira

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή FreddieMeter που κυκλοφόρησαν οι Queen αναλύει τις επιδόσεις των χρηστών σε τόνο, τέμπο και μελωδία και τις συγκρίνει με το εύρος του Freddie Mercury. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να τραγουδήσουν τέσσερα διαφορετικά τραγούδια των Queen – τα «Bohemian Rhapsody», «Don’t Stop Me Now», «Somebody To Love» και «We Are The Champions» – και η εφαρμογή τους βαθμολογεί με άριστα το 100.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις Google Creative Lab και Google Research χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα φωνητικά του Mercury από τα τραγούδια των Queen, καθώς και άλλων ερμηνευτών που προσπαθούν να τον μιμηθούν.

Shutterstock

Το FreddieMeter κυκλοφόρησε για να στηρίξει την φιλανθρωπική οργάνωση Mercury Phoenix Trust που ίδρυσαν οι Brian May, Roger Taylor και Jim Beach και η οποία χρηματοδοτεί έρευνες για την καταπολέμηση του HIV/AIDS. Η κυκλοφορία της εφαρμογής συμπίπτει επίσης με την 44η επέτειο από την πρώτη ζωντανή εκτέλεση του «Bohemian Rhapsody», σε συναυλία στο Empire Theatre του Λίβερπουλ τον Νοέμβριο του 1975.

Δείτε πόσο πιστά μπορεί να μιμηθείτε τον Freddie Mercury με το FreddieMeter