Η Scarlett Johansson καταγγέλλει την «υπερσεξουαλικοποίησή» της στο Χόλυγουντ

scarlett-Johansson Erik Pendzich
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Ήταν μια άλλη εποχή και φαινόταν αποδεκτό σε όλους, όμως δεν ήταν μέρος της δικής μου αφήγησης» σχολίασε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Η πρόσφατη συζήτηση που οργάνωσε το Hollywood Reporter με τις Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, Lupita Nyong’o, Laura Dern, Awkwafina και Renée Zellweger επικεντρώθηκε στις μεγάλες δυσκολίες και ανάρμοστες συμπεριφορές που έχουν αντιμετωπίσει στον χώρο του θεάματος. Η πρωταγωνίστρια των «Εκδικητών» μίλησε για το πώς η «υπερσεξουαλικοποιημένη» εικόνα της δημιουργήθηκε «από ένα μάτσο τύπους».

Invision/AP/REX/Shutterstock / Vianney Le Caer

«Όταν εργαζόμουν στα 20 μου και ακόμα στα εφηβικά μου χρόνια, ένιωθα πως είχα κατηγοριοποιηθεί ως υπερσεξουαλικοποιημένη, το οποίο νομίζω πως εκείνη την εποχή φαινόταν αποδεκτό σε όλους. Ήταν μια άλλη εποχή – αν και δεν ήταν μέρος της δικής μου αφήγησης, μάλλον δημιουργήθηκε για μένα κατά κάποιο τρόπο από ένα μάτσο τύπους στην βιομηχανία» δήλωσε η Johansson.

Όπως εξήγησε όμως «το κλίμα είναι τόσο διαφορετικό τώρα, υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες ευκαιρίες για γυναίκες όλων των ηλικιών να παίξουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων».

BFA/REX/Shutterstock / Neil Rasmus

Η Nyong’o από την πλευρά της ευχήθηκε πως οι αλλαγές για μεγαλύτερη και πιο ευρεία εκπροσώπηση στον χώρο του θεάματος δεν θα είναι παροδικές. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εκτίμησε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια.

«Αυτή είναι μια εποχή που γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για ποικιλία και αποδοχή. Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να μην αποτελεί μια μόδα, να μην είναι ένα trend. Είναι πολύ σπουδαίο, καλό και της μόδας να δουλεύει κανείς με γυναίκες και υποεκπροσωπούμενες ομάδες, όμως η στιγμή της ωριμότητας για την βιομηχανία θα έρθει όταν αυτό θα είναι ο κανόνας» εξήγησε η Nyong’o.