Οι σωματοφύλακες της νεότητας της επιδερμίδας σας

oi-4-somatofulakes-tis-neotitas-tis-epidermidas-sas-somatofulakes-tis-neotitas-tis-epidermidas-sas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ποια είναι πιο αποτελεσματικά και ασφαλή συστατικά για την αντιμετώπιση των ρυτίδων σας με φυσικό τρόπο; Μια κορυφαία δερματολόγος απαντά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με την αντιγήρανση της επιδερμίδας, η πρόληψη των κηλίδων, η μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, και η διατήρηση της σφριγηλότητας και της λάμψης του προσώπου, βασίζεται σε 4 συστατικά, τα οποία πρέπει να κυριαρχούν στις φόρμουλες φροντίδας και αντιγήρανσης που χρησιμοποιείτε σε κάθε ηλικία.«Η βιταμίνη C, η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ και η ραμνόζη, έχουν αξιολογηθεί επιστημονικά ως οι πιο αποτελεσματικοί παράγοντες για τη πρόληψη και τη διαφύλαξη της νεανικότητας της επιδερμίδα, και θεωρείται ασφαλή συστατικά ακόμα και για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες», λέει η δερματολόγος Dr. Julia Tzu, ιδρύτρια της κλινικής Wall Street Dermatology στη Νέα Υόρκη, και ειδική σύμβουλος της L’Oréal. Η ίδια, εξηγεί.

Ραμνόζη: «Είναι ένα φυτικό ενεργό συστατικό γνωστό στην φαρμακολογία, και κατοχυρωμένο από τον όμιλο L’Oréal, με ισχυρή αντιρυτιδική δράση. Πρόκειται στην ουσία για ένα σάκχαρο με αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες, το οποίο απομονώνεται από δύο φυτά της Βραζιλίας (Fava d’ Anda και Uncaria) και εκχυλίζεται με φυσικές βιοτεχνολογικές μεθόδους (υδρόλυση) έτσι ώστε να διατηρεί την καθαρότητά του», λέει η Dr. Tzu.Σύμφωνα με κλινικές μελέτες in vitro και in vivo, η ραμνόζη προσκολλάται σαν μαγνήτης στους μικρούς, δραστήριους αλλά και εύθραυστους ινοβλάστες που βρίσκονται στο θηλώδες δέρμα και τους ενθαρρύνει να είναι πιο παραγωγικοί σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. «Με τακτική χρήση αντιγηραντικών προϊόντων που περιέχουν στη φόρμουλά του ραμνόζη, η επιδερμίδα γίνεται πιο σφριγηλή και ανακτά την ελαστικότητά της, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ορατή μείωση των ρυτίδων. Η δομή της επιδερμίδας ενισχύεται, και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν  γήρανση», συμβουλεύει η ειδικός.

Υαλουρονικό οξύ: Η ικανότητα αυτού του συστατικού -κύριου συνδετικού υλικού όλων των ιστών του ανθρώπινου σώματος- να δεσμεύει και να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα μορίων νερού, προφυλάσσοντας έτσι την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του χορίου, έχει οδηγήσει τους επιστήμονες να εξάγουν σπουδαία πορίσματα για την χρήση του σε καλλυντικές φόρμουλες αντιγήρανσης. «Επειδή η σύνθεση υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, η εφαρμογή του μέσω ενυδατικών κρεμών και ορών, επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας σε φυσιολογικά επίπεδα, αποτελώντας μια άριστη μέθοδο πρόληψης αλλά και θεραπείας για τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης», αναφέρει η Dr. Tzu και τονίζει: «Επιπλέον, χάρη στο χαμηλό επίπεδο πρωτεϊνών του οξέος, μειώνεται ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες».

Ρετινόλη: Πρόκειται για μια μορφή της βιταμίνης A, η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο για την επιδερμίδα, αλλά και για την υγεία των δοντιών και των οστών. «Μελέτες έδειξαν ότι η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή πολυσακχαριτών, οι οποίοι έχει αποδειχθεί ότι συγκρατούν το νερό στην επιδερμίδα και ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου, με τελικό όφελος τη μείωση της εμφάνισης επίμονων λεπτών γραμμών και ρυτίδων, συνδυαστικά με ορατή λείανση της επιφάνειας της επιδερμίδας», λέει η δερματολόγος.

Βιταμίνη C: Πέραν της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε αυτή τη βιταμίνη (φρούτα και λαχανικά), η τοπική εφαρμογή βιταμίνης C με καλλυντικές φόρμουλες που την περιέχουν, δημιουργεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας ενάντια στην οξείδωση και τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τα σημάδια γήρανσης. «Ενσωματώνοντας αυτό το πανίσχυρο αντιοξειδωτικό συστατικό στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδα σας, θα διαπιστώσετε σχεδόν στιγμιαία τη βελτίωση της ελαστικότητας και της νεανικότητας του προσώπου σας, ανεξάρτητα από το πόσο νωρίς ή αργά αποφασίσετε να το πράξετε», συμβουλεύει η Dr. Tzu.

THE BEAUTY TEAM