Ο David Fincher ετοιμάζει πρίκουελ σειρά για το «Τσάιναταουν»

chinatown
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η νέα σειρά που θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix θα αφηγηθεί τις περιπέτειες του ιδιωτικού ντετέκτιβ Jake Gittes που ενσάρκωσε ο Jack Nicholson.

Μια από τις πιο κλασικές νεονουάρ ταινίες, το «Τσάιναταουν» που σκηνοθέτησε ο Roman Polanski με τον Jack Nicholson, θα αποκτήσει μια πρίκουελ τηλεοπτική σειρά. Επικεφαλής του εγχειρήματος θα είναι ο David Fincher, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος της πρωτότυπης ταινίας Robert Towne θα εργαστεί πάνω στον πιλότο.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Deadline, η τηλεοπτική σειρά του David Fincher θα κυκλοφορήσει μέσω του Netflix. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί με επιτυχία στα «House of Cards» και «Mindhunter».

Paramount/Kobal/Shutterstock

Στην ταινία του Polanski, ο Nicholson ενσαρκώνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που αρχικά προσλαμβάνεται για μια ξεσκεπάσει μια υπόθεση μοιχείας, όμως στην πορεία των ερευνών του μπλέκεται σε μεγαλύτερες περιπέτειες που έχουν να κάνουν μια διαφθορά, συμμορίες και μεγάλα συμφέροντα.

Η νέα σειρά του Fincher θα παρουσιάσει τις υποθέσεις που ανέλαβε ο χαρακτήρας του Nicholson πριν τα γεγονότα της ταινίας και θα λειτουργεί ως πρίκουελ. Ο ίδιος ο Nicholson είχε σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει σε μια συνέχεια το 1990 με τίτλο «Οι δύο Τζέικ», όπου εμφανίστηκαν επίσης οι Harvey Keitel και Meg Tilly.