Η Julia Roberts ήταν «πρώτη επιλογή» για τον ρόλο της Harriet Tubman

Julia-roberts-harriet-tubman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το δράμα εποχής για την Αμερικανίδα ακτιβίστρια που βοήθησε σκλάβους να δραπετεύσουν θεωρείται πως θα είναι υποψήφιο στα φετινά Όσκαρ.

Η ιστορία της Harriet Tubman, η οποία βοήθησε πολλούς  Αφροαμερικάνους να ξεφύγουν από την σκλαβιά στον νότο της χώρας κατά τη διάρκεια του αμερικάνικου εμφυλίου μέσω του «Υπόγειου Σιδηρόδρομου», έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Harriet», με την Cynthia Erivo στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία τής Kasi Lemmons έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις και θεωρείται πως θα βρεθεί υποψήφια στα φετινά Όσκαρ.

Η πορεία της ταινίας όμως ενδεχομένως να ήταν πολύ διαφορετική, αφού, όπως έγινε γνωστό, η πρώτη επιλογή των παραγωγών για τον ρόλο της Tubman ήταν η Julia Roberts. Για να μπορέσει να υποδυθεί τον συγκεκριμένο ρόλο, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα έπρεπε να φορέσει μακιγιάζ ώστε να αλλάξει το χρώμα του δέρματός της, κάτι το οποίο αναπόφευκτα θα προκαλούσε τεράστιες αντιδράσεις.

Η αποκάλυψη έγινε από τον σεναριογράφο και παραγωγό της ταινίας, Gregory Allen, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Focus Features. «Μου είπαν πως ένας επικεφαλής στου στούντιο ανέφερε σε μια συνάντηση πως το σενάριο είναι φανταστικό και πως πρέπει να προσλάβουμε την Julia Roberts για να παίξει την Harriet Tubman» σχολίασε ο Allen.

«Όταν κάποιος ανέφερε πως η Roberts δεν μπορεί να ενσαρκώσει την Harriet, ο παραγωγός απάντησε πως έχει περάσει πολύς καιρός και ότι κανένας δεν θα καταλάβει τη διαφορά», συμπλήρωσε ο σεναριογράφος. Η επιλογή της Erivo για τον ρόλο της Tubman πάντως προκάλεσε αντιδράσεις, αφού η ηθοποιός είναι Βρετανίδα.

«Δεν θα πω ποτέ ότι η άποψη κάποιου είναι άκυρη. Εάν νιώθει ο κόσμος έτσι, τότε έτσι νιώθει. Ευθύνη μου είναι να φροντίσω να κάνω τη δουλειά μου, ώστε εάν αυτός ο κόσμος τελικά τη δει, να μπορούν να εκπλαγούν ευχάριστα» είχε σχολιάσει η Erivo για την κριτική σχετικά με το κάστινγκ.