Το μυστικό που εξαφανίζει τη γυαλάδα

to-mustiko-pou-eksafanizei-ti-gualada
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η πράσινη άργιλος και τα θεαματικά αποτελέσματα που χαρίζει στην λιπαρή επιδερμίδα.

Όπως κάθε αντιαισθητική ατέλεια στην επιδερμίδα, έτσι και η γυαλάδα μπορεί πραγματικά να σας χαλάει την εικόνα και τη διάθεση όλη μέρα. Η λαμπερή, ματ επιδερμίδα είναι υπέροχη! Όχι όμως και η επιδερμίδα που γυαλίζει.

Το πού οφείλεται η έντονη λιπαρότητα (ακόμη και το χειμώνα), είναι λίγο-πολύ γνωστό: στη διαταραχή των σμηγματογόνων αδένων με κύριο σύμπτωμα την υπερβολική ποσότητα σμήγματος. Μολονότι ο ρόλος του σμήγματος είναι να διατηρεί την ισορροπία των λιπιδίων που σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, εντούτοις, ένα από τη φύση του λιπαρό δέρμα πολλαπλασιάζει την παραγωγή σμήγματος σαν αμυντική κίνηση ενάντια στη ρύπανση, τον ήλιο, τον καπνό κλπ. Η μόνιμη γυαλάδα είναι τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, όπου συχνά οδηγεί και σε ακμή.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε οριστικά τη γυαλάδα; «Το πρώτο βήμα είναι ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας, πρωί και βράδυ, που απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος», λέει η Christine Chin, μια ειδικός στην αισθητική δερματολογία, και ιδιοκτήτρια του πιο φημισμένου day-spa στη Νέα Υόρκη, και συνεχίζει: «Ειδικά το βράδυ, επιλέξτε ένα απαλό προϊόν ντεμακιγιάζ -ιδανικά, νερό micellaire- και στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα προϊόν καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες, με συστατικά που έχουν την ιδιότητα να ελέγχουν την ποσότητα σμήγματος που παράγεται από την επιδερμίδα (πρόπολη, κίτρο, χαμομήλι και πανθενόλη θεωρούνται ιδανικά)». 
Έπειτα, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. «Και ας ακούγεται παράδοξο. Πολλές φορές, η γυαλάδα της επιδερμίδας οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας», τονίζει η Chin, προτείνοντας φόρμουλες ενυδάτωσης ειδικά σχεδιασμένες για λιπαρές επιδερμίδες, που καθαρίζουν και ενυδατώνουν, ελέγχοντας παράλληλα την ποσότητα σμήγματος που παράγεται. «Επιμείνετε σε ενυδατικά προϊόντα με υφή gel, καθώς περιέχουν λιγότερα έλαια και κεριά, και με κύρια σύσταση τα άλφα-υδροξυοξέα, τα οποία απομακρύνουν τη γυαλάδα και χαρίζουν ομοιόμορφη ματ επιδερμίδα».

Πάνω απ’ όλα, επενδύστε σε μια μάσκα προσώπου από πράσινο άργιλο: «Μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μια μάσκα προσώπου με πράσινη άργιλο, για πιο αποτελεσματική απορρόφηση της περίσσειας σμήγματος. Είναι τόσο αποτελεσματική, που αν τη δοκιμάσετε μία φορά, δεν θα την εγκαταλείψετε ποτέ» τονίζει η ειδικός και εξηγεί: «Η πράσινη άργιλος είναι πλούσια σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, ασβέστιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία, που την καθιστούν το Άγιο Δισκοπότηρο για τις λιπαρές επιδερμίδες.

Καταπολεμά τη σμηγματόρροια, φωτίζει το θαμπό δέρμα, αφαιρεί τις ακαθαρσίες που συγκεντρώνονται στους πόρους και αναζωογονεί την επιδερμίδα δίνοντας της την αίσθηση του λίφτινγκ», λέει η Chin, δίνοντας τη συνταγή για μια αυτοσχέδια μάσκα.

Θα χρειαστείτε, ένα κουτάλι της σούπας πράσινης αργίλου, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, λίγο χλιαρό νερό και χυμό αγγουριού. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να μεταμορφωθεί σε πάστα, και απλώστε την στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

«Για τις επόμενες 48 ώρες η αντιαισθητική γυαλάδα δεν θα υπάρχει στο πρόσωπό σας. Εφαρμόζοντας αυτή τη μάσκα δυο φορές την εβδομάδα επί δυο τουλάχιστον μήνες, η λιπαρότητα θα εξαφανιστεί για πάντα από την επιδερμίδας σας», λέει η ειδικός.

THE BEAUTY TEAM