Ο Joker τελικά θα επιστρέψει

Joker
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η τεράστια επιτυχία της δραματικής ταινίας με τον Joaquin Phoenix έβαλε τα γυαλιά στα παραδοσιακά «μεγάλα χαρτιά» της Warner.

Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, αφού όπως έγινε γνωστό από το Hollywood Reporter, ο Todd Phillips και η Warner Brothers έχουν έρθει σε συμφωνία για μια συνέχεια στο «Joker». Μετά την αναπάντεχα τεράστια επιτυχία της ταινίας που παρουσιάζει τον αιώνιο εχθρό του Batman από μια διαφορετική προοπτική, ξεκίνησε η φημολογία για ένα σίκουελ.

Κάτι τέτοιο φάνταζε αναπόφευκτο, καθώς η ταινία είναι μόλις η τέταρτη της DC που σπάει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου στα box office, μετά τα «Aquaman», «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή» και «Ο Σκοτεινός Ιππότης». Η επίδοση του «Joker» είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού είχε μπάτζετ μόλις 60 εκατομμύρια δολάρια, σε αντίθεση με τις άλλες blockbuster παραγωγές της Warner.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, μετά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του «Joker», ο σκηνοθέτης συζήτησε με τον πρόεδρο της Warner Bros Pictures Group Toby Emmerich για περαιτέρω συνεργασία. Ο Phillips φέρεται να πρότεινε μια σειρά origin ταινιών για ήρωες της DC, ακολουθώντας το φορμάτ του «Joker».

Ο Emmerich από την πλευρά του αρχικά φάνηκε διστακτικός στο ενδεχόμενο – άλλωστε η Warner είναι ιδιαίτερα προστατευτική με την διαχείριση των franchise της. Το Hollywood Reporter όμως ισχυρίζεται πως ο Phillips έφυγε από την συνάντηση έχοντας λάβει το πράσινο φως για να γυρίσει άλλη μια ταινία με χαρακτήρες της DC.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι να γυριστεί μια συνέχεια στο «Joker», καθώς η Warner έχει βάλει σχετικό όρο στο συμβόλαιο του Joaquin Phoenix, ο οποίος θεωρείται πως θα βρεθεί υποψήφιος στα Όσκαρ για την ερμηνεία του στον ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο σκηνοθέτης, όσο και ο ηθοποιός έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν να συνεργαστούν ξανά, κάτι το οποίο θα διευκολύνει τον σχεδιασμό της συνέχειας. Η εξέλιξη αυτή λογικά θα έχει δυσαρεστήσει τον Jared Leto.