Τέρμα οι περιοδείες για τους Coldplay λόγω περιβαλλοντολογικών ανησυχιών

coldplay
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το βρετανικό συγκρότημα αποφάσισε πως θα απέχει από τις ζωντανές εμφανίσεις εάν δεν έχουν «θετικό αντίκτυπο» στο περιβάλλον.

O Chris Martin ανακοίνωσε πως οι Coldplay δεν θα βγουν ξανά σε περιοδεία έως ότου βρουν τους κατάλληλους τρόπους ώστε οι συναυλίες να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Ο frontman του βρετανικού συγκροτήματος έκανε την αποκάλυψη σε πρόσφατες δηλώσεις του στο πλαίσιο προώθησης του νέου άλμπουμ με τίτλο «Everyday Life».

«Τα επόμενα ένα-δυο χρόνια θα προσπαθήσουμε να δούμε πως μπορεί να μια περιοδεία όχι μόνο να είναι βιώσιμη [αλλά] να είναι ενεργά επωφελής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Martin στην συνέντευξη του στο BBC την περασμένη Πέμπτη.

Στην συνέχεια ο μουσικός εξήγησε πως σχεδιάζουν την επόμενη περιοδεία τους να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου πλαστικά, ενώ ο απώτερος σκοπός τους είναι να έχει θετική επίπτωση στο περιβάλλον. Ο πιο «δύσκολος γρίφος» που προσπαθούν να λύσουν, εξήγησε ο Martin στην συνέντευξη του, είναι το αποτύπωμα άνθρακα των πτήσεων που χρειάζονται για μια περιοδεία.

Shutterstock

Η απόφαση των Coldplay να διακόψουν τις περιοδείες για περιβαλλοντολογικούς σκοπούς εντάσσεται στην γενικότερη δράση και επαφές που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με οικολογικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Πέραν των προσπαθειών τους να μειώσουν τον οικολογικό αντίκτυπο των συναυλιών τους, οι Coldplay έχουν επενδύσει σε πολλά project που επιχειρούν να βρουν βιώσιμες λύσεις.