Το πρώτο τεύχος της Marvel Comics πουλήθηκε για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια

marvel-comics-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το Marvel Comics #1 περιλαμβάνει τις πρώτες εμφανίσεις των Human Torch, Namor the Submariner, Ka-Zar και Angel.

Ένα σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους της Marvel Comics πουλήθηκε σε πρόσφατο πλειστηριασμό στην τιμή ρεκόρ των 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κόμικ που εκδόθηκε το 1939 βγήκε στο σφυρί την περασμένη Πέμπτη από τον αμερικάνικο οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions στο Ντάλας.

Το τεύχος περιλαμβάνει τις πρώτες εμφανίσεις ορισμένων ιστορικών χαρακτήρων της Marvel, όπως του πρώτου Human Torch, του  Namor the Sub-Mariner, του Ka-Zar και του Angel μεταξύ άλλων. Ο αντιπρόεδρος του οίκου Ed Jaster σχολίασε πως πρόκειται για «ένα ιστορικό αντίτυπο ενός ιστορικού κόμικ».

Το τεύχος που βγήκε στον πλειστηριασμό αγοράστηκε αρχικά από έναν ταχυδρόμο στην Πενσυβαλνία, ο οποίος συνήθιζε να αγοράζει τα πρώτα τεύχη περιοδικών και κόμικ. Σύμφωνα με τον Jaster το κόμικ άλλαξε χέρια λίγες φορές μέχρι να πουληθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η πώληση του Marvel Comics #1 έσπασε το ρεκόρ που κατείχε το Amazing Fantasy #15 – το τεύχος του 1962 που περιλαμβάνει την πρώτη εμφάνιση του Spider-Man. Ένα αντίτυπο του συγκεκριμένου τεύχους πουλήθηκε το 2011 σε πλειστηριασμό για 1,1 εκατομμύρια δολάρια.