Sacha Baron Cohen εναντίον Facebook

sacha-baron-cohen
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο κωμικός άσκησε δριμεία κριτική στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επειδή επιτρέπει σελίδες αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Ο Sacha Baron Cohen κατέκρινε τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg για την απροθυμία του να απαγορεύσει σελίδες αρνητών του Ολοκαυτώματος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Βρετανός κωμικός επέκρινε το Facebook και άλλες διαδικτυακές εταιρίες για τις προσπάθειες του έως τώρα να περιορίσουν την διασπορά ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους.

«Όλο αυτό το μίσος και η βία διευκολύνονται από μια χούφτα διαδικτυακών εταιρειών που αποτελούν την σπουδαιότερη μηχανή προπαγάνδας στην ιστορία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός κωμικός καθώς παραλάμβανε ένα τιμητικό βραβείο από την οργάνωση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού Anti-Defamation League.

Στον λόγο του ο Cohen ξεχώρισε τον Zuckerberg για τις αποτυχημένες προσπάθειες του να αντιμετωπίσει την διασπορά ρητορικής μίσους μέσω του Facebook, εκτιμώντας πως ο μεγιστάνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έδινε μεγάλη ώθηση στους Ναζί την δεκαετία του 1930.

Shutterstock

Την περασμένη χρονιά ο Zuckerberg προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις όταν δήλωσε πως δεν θα απαγόρευε σελίδες αρνητών του Ολοκαυτώματος από το Facebook στα πλαίσια της «ελευθερίας του λόγου».

«Σύμφωνα με αυτήν την διεστραμμένη λογική, εάν το Facebook υπήρχε την δεκαετία του 1930, θα επέτρεπε στον Hitler να αναρτήσεις διαφημίσεις 30 δευτερολέπτων με την λύση του για του εβραϊκό πρόβλημα» τόνισε ο κωμικός, συμπληρώνοντας πως το Facebook οφείλει να ελέγχει την εγκυρότητα του περιεχομένουν των πολιτικών διαφημίσεων που δέχεται.