«Joker»: Ο Joaquin Phoenix αυτοσχεδίασε πολλές σκηνές με τη βοήθεια της μουσικής

Joker
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με τη μουσικοσυνθέτρια του soundtrack πολλές από αυτές δεν υπήρχαν στο σενάριο των Todd Phillips και Scott Silver.

Το «Joker» του Todd Phillips αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα πρωταγωνιστήσει στα φετινά Όσκαρ. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οφείλεται εν πολλοίς στην ερμηνεία του Joaquin Phoenix, ο οποίος παρουσιάζει τον ορκισμένο εχθρό του Batman όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ.

Σύμφωνα όμως με τη συνθέτρια του soundtrack της ταινίας, Hildur Guðnadóttir, πολλές από τις σκηνές του Phoenix είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο αρχικό σενάριο που έγραψε ο Phillips με τον Scott Silver. H Guðnadóttir μάλιστα αποκάλυψε πως ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε τη μουσική της ταινίας για να πλάσει τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε για την ταινία.

«Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Joaquin μου είπε πως είχε ορισμένα προβλήματα για την μετάβαση από τον Arthur στον Joker», δήλωσε η Guðnadóttir, συμπληρώνοντας πως ο ηθοποιός της αποκάλυψε ότι η μουσική της έπαιξε «σημαντικό ρόλο στην διαδικασία».

«Γύρισαν μεγάλα μέρη της ταινίας με τη μουσική. Υπάρχουν ορισμένες σκηνές που δεν βρίσκονται στο σενάριο, όπου ο Joaquin απλά αντιδρά στη μουσική», εξήγησε στη συνέχεια η πολυβραβευμένη μουσικός.

Μια από τις εν λόγω σκηνές είναι όταν ο Arthur Fleck χορεύει σε μια τουαλέτα αφού έχει διαπράξει το πρώτο του βίαιο έγκλημα. «Αυτό που βλέπουμε στην ταινία είναι να αντιδρά σε ζωντανό χρόνο στη μουσική και πρόκειται για το σημείο καμπής όπου ο Arthur μεταμορφώνεται σε Joker», εξήγησε η Guðnadóttir.