Σε πλειστηριασμό το album που υπέγραψε ο John Lennon στον δολοφόνο του

se-pleistiriasmo-to-album-pou-upegrapse-o-John-lennon-ston-dolofono-tou-John-lennon-ston-dolofono-tou

ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το LP «Double Fantasy» του John Lennon, τo οποίο το πρώην σκαθάρι υπέγραψε στον Mark David Chapman, λίγες ώρες πριν ο φανατικός του θαυμαστής τον δολοφονήσει, πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό.

Το LP «Double Fantasy» του John Lennon, τo οποίο το πρώην σκαθάρι υπέγραψε στον Mark David Chapman, λίγες ώρες πριν ο φανατικός του θαυμαστής τον δολοφονήσει, πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό από έναν Αμερικανό έμπορο και η αξία του κοστολογείται γύρω στις 535.000 λίρες.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Chapman πλησίασε τον Lennon έξω από το ξενοδοχείο Dakota όπου διέμενε ο καλλιτέχνης στη Νέα Υόρκη, για να τον καταφέρει να του υπογράψει το album. Αφού ο Chapman αργότερα τράβηξε τη σκανδάλη και δολοφόνησε το είδωλο του, το album βρέθηκε σε μία γλάστρα κοντά στο ξενοδοχείο, από έναν επιστάτη. Ο ίδιος το παρέδωσε στις αρχές που βρήκαν επάνω του τα αποτυπώματα του δράστη.

Ο Bob Zafian, εκπρόσωπος του πωλητή, δήλωσε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά ένα αντικείμενο στην ιστορία της μουσικής, που να φέρει επάνω του τόση ιστορία. Το αντίγραφο του «Double Fantasy» πωλήθηκε από τον πρώτο του ιδιοκτήτη για 150.000 λίρες το 1999. Η ταυτότητα του σημερινού πωλητή παραμένει μυστική, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

Ο Chapman είχε δηλώσει ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει, θα ήταν να δώσει για πλειστηριασμό το album και να χαρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες, αν και είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσει κάποιος την αξία ενός τέτοιου αντικειμένου.