Η Bella Hadid θα φυτέψει 600 δέντρα για να αντισταθμίσει το ανθρακικό της αποτύπωμα

bella-hadid Andrea Raffin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Με στενοχωρεί πόσο η δουλειά μου και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τον κόσμο» εξήγησε το μοντέλο για την πρωτοβουλία.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, η Bella Hadid ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 600 δέντρα για να φυτευτούν ώστε να αντισταθμίσει το ανθρακικό αποτύπωμα της από τις πολλές πτήσεις που κάνει στα πλαίσια της δουλειάς της ως μοντέλο.

«Δωρίζω 600 δέντρα για να φυτευτούν, 20 για κάθε πτήση που πήρα του τελευταίους τρεις μήνες και μάλλον θα συνεχίσω για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με στενοχωρεί πόσο η δουλειά μου επηρεάζει το ανθρακικό αποτύπωμα μου και πόσο βάναυσα η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον κόσμο» δήλωσε η Hadid, συμπληρώνοντας πως «η Μητέρα Φύση χρειάζεται αγάπη».

Στην συνέχεια το μοντέλο εξήγησε πως θα εστιάσει την περιβαλλοντολογική δράση της στην γενέτειρα της, την Καλιφόρνια, αλλά και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές τους τελευταίους μήνες.

«Είναι τόσο συναρπαστικό και ενδιαφέρον που αν και δεν βρίσκομαι εκεί, δέντρα θα μεγαλώσουν στα πιο απίστευτα μέρη του κόσμου όπου χρειάζονται. Είναι ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, η βιοποικιλία και η πανίδα που χρειαζόμαστε» έγραψε η Hadid, παροτρύνοντας τους followers της να συνεισφέρουν μέσω του onetreeplanted.org.