Ο Tom Hooper απαντά στα επικριτικά σχόλια για τα ειδικά εφέ στο «Γάτες»

cats
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με τον «έκπληκτο» σκηνοθέτη οι υπερβολικές αντιδράσεις του κόσμου βοήθησαν στην βελτίωση των οπτικών εφέ της ταινίας.

Το κλασικό μιούζικαλ «Γάτες» του Andrew Lloyd Webber έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με ένα λαμπρό καστ, όμως η ανταπόκριση του κοινού μέχρι στιγμής δεν ήταν η αναμενόμενη. Τα δύο τρέιλερ της μεταφοράς που σκηνοθέτησε ο Tom Hooper γίνανε «ανάρπαστα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για να αποδώσουν του κεντρικούς χαρακτήρες.

Στην πρώτη του συνέντευξη για την ταινία, ο σκηνοθέτης ισχυρίστηκε πως οι αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου τον εξέπληξαν, όμως τον βοήθησε να προβεί σε ορισμένες βελτιώσεις. «Εντυπωσιάστηκα, γιατί δεν νόμιζα πως ήταν καθόλου αμφιλεγόμενα [τα εφέ]. Οπότε ήταν διασκεδαστικό. [Η ταινία] όπως φαίνεται ήταν το πιο δημοφιλές θέμα στον κόσμο, τουλάχιστον για λίγες ώρες» δήλωσε ο Hooper.

Οι τέσσερις μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ την κυκλοφορία των δύο τρέιλερ επέτρεψαν στους παραγωγούς να βελτιώσουν τα εφέ και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τα επικριτικά σχόλια βοήθησαν ως προς αυτό. «Τελειώσαμε τα γυρίσματα τον Μάρτιο, οπότε όλα τα οπτικά εφέ [στο τρέιλερ] ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

«Ενδεχομένως υπήρχαν στις πιο ακραίες αντιδράσεις, ορισμένα στοιχεία για το πώς να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε [την παραγωγή]. Όταν δείτε την ολοκληρωμένη ταινία, θα δείτε πως ορισμένα σχέδια των γατών έχουν προχωρήσει και οπωσδήποτε η αντίληψη μας για το πώς να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να δουλέψει έχει αυξηθεί» τόνισε ο Hooper.

Οι «Γάτες» του Hooper με τους Taylor Swift, Idris Elba, Francesca Hayward, Ian McKellen, Rebel Wilson, Judi Dench, James Corden, Ray Winstone και Jennifer Hudson μεταξύ άλλων κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Δεκεμβρίου.