Το καλύτερο πρωινό -χειμωνιάτικο- ξύπνημα της επιδερμίδα σας

to-kalutero-proino-xeimoniatiko-ksupnima-tis-epidermida-sas
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια ρουτίνα υψηλής ενέργειας και θαλπωρής με τη βοήθεια του λεμφικού μασάζ προσώπου.

Τα χειμωνιάτικα πρωινά απαιτούν μεγάλες δόσεις γενναιότητας όσον αφορά στη ρουτίνα ομορφιάς. Όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι αρκούντως ψυχρή, είναι ανυπόφορο να πρέπει να ρίξετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας. Ακόμη και η εφαρμογή λοσιόν ή ενυδατικής δημιουργούν ένα μικρό σοκ, που δεν είναι ποτέ ευχάριστο.

Η Abigail James, μια από τις κορυφαίες facialist του Λονδίνου, με πολυετή προϋπηρεσία στην αντιγήρανση -και συγγραφέας του χρηστικού best seller «Love Your Skin»-, προτείνει μια σπιτική κούρα πρωινού ξυπνήματος της επιδερμίδας για τα άβολα χειμωνιάτικα πρωινά, βασιζόμενη στο μασάζ λεμφικού τύπου.

«Αυτή η τεχνική, η οποία εφαρμόζεται από αιώνες στην ασιατική κουλτούρα ομορφιάς και αντιγήρανσης, τονώνει το δέρμα χωρίς να το στρεσάρει, απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, και ανανεώνει το βλέμμα, όλα κάτω από μια μοναδική αίσθηση θαλπωρής και κανακέματος. Ο λόγος για όλα αυτά οφέλη βρίσκεται στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος ώστε να αποβληθούν οι τοξίνες της επιδερμίδας. Και όλα αυτά, μέσα από μερικές κινήσεις ήπιων μαλάξεων, που επιπρόσθετα κανακεύουν με τον πιο γαλήνιο τρόπο το αγουροξυπνημένο πρόσωπό σας», λέει η James. Και εξηγεί το γιατί:

«Με το χρόνο, οι αποθήκες του κολλαγόνου εξαντλούνται, η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει την πυκνότητά της, σταδιακά λεπταίνει και χαλαρώνει. Διεγείροντας το δερματικό ιστό και τα κύτταρα (ινοβλάστες), που είναι υπεύθυνα για τη νεανική εμφάνιση του δέρματος, το μασάζ λεμφικού τύπου ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, απομακρύνοντας όλα τα μεταβολικά προϊόντα που παράγουν τα κύτταρα».

Η μέθοδος, βήμα-βήμα

«Με αυτή την νέα ρουτίνα, η επιδερμίδα σας θα αναδειχθεί σε ό,τι πιο φρέσκο και απαλό, ανεξάρτητα από το πόσο ψυχρό είναι το πρωινό ξύπνημά σας», λέει η James, και συμβουλεύει:

- Απλώστε μια πλούσια δόση ενυδατικής λοσιόν στο μέσο του μετώπου, και μετακινήστε τα δάχτυλά σας απαλά μέχρι τους κροτάφους. Μετά, μέχρι τις γωνίες των ματιών έως τα πάνω και κάτω βλέφαρα.

- Συνεχίστε τις ήπιες μαλάξεις στις ρινοπαρειακές αύλακες και οδηγήστε τα δάχτυλά σας πάνω από το σαγόνι και κάνω από τον λαιμό, φροντίζοντας να μεταφέρετε σε κάθε κίνηση επαρκή ποσότητα από την ενυδατικής κρέμα.

- Επαναλάβετε μια ακόμη φορά, χωρίς άλλη εφαρμογή ενυδατικής.

- Τώρα, με μια μικρή δόση κρέμας ματιών, περάστε τα δάχτυλά σας πάνω από τα βλέφαρα, πιέστε λίγο περισσότερο στο πόδι της χήνας, φτάστε μέχρι τους κροτάφους και κάντε το ίδιο ξεκινώντας κάτω από τα μάτια.

- Επαναλάβετε άλλη μια φορά.

- Τέλος, απλώστε στα δάχτυλά σας μια ελάχιστη ποσότητα ενυδατικής κρέμας και ξεκινήστε τις μαλάξεις από τους κροτάφους μέχρι κάτω προς το σαγόνι και τον λαιμό.

- Επαναλάβετε άλλη μια φορά.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM