Martin Scorsese: «Σας παρακαλώ, μην δείτε τον “Ιρλανδό” στο κινητό σας»

martin-scorsese Evan Agostini
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης παρακάλεσε τους χρήστες του Netflix να δουν τις ταινίες του σε μια μεγαλύτερη οθόνη για να τις απολαύσουν.

Μετά την πρεμιέρα της στην μεγάλη οθόνη, η δραματική ταινία «Ο Ιρλανδός» που σκηνοθέτησε ο Martin Scorsese κυκλοφόρησε μέσω της πλατφόρμας του Netflix, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς οπαδούς του σκηνοθέτη να την απολαύσουν στο σπίτι τους.

Παρά τις ευκολίες πρόσβασης που προσφέρει το Netflix, ο Scorsese παρακάλεσε τους χρήστες της πλατφόρμας να μην την παρακολουθήσουν μέσω smartphone ή smartwatch.

«Εάν ποτέ θέλετε να δείτε μια από τις ταινίες μου ή τις περισσότερες ταινίες – σας παρακαλώ πολύ, μην την δείτε από ένα τηλέφωνο, σας παρακαλώ» δήλωσε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης στο Rolling Stone σε μια νέα συνέντευξη του.

Επειδή όμως αντιλαμβάνεται πως δεν έχουν όλοι οι χρήστες απαραίτητα κάποιο υψηλής ποιότητας home cinema στο σπίτι τους, πρότεινε ως «έσχατη λύση» για να δει κανείς τις ταινίες τους «ένα iPad, ένα μεγάλο iPad ίσως».

Η θερμή (και λογική) παράκληση του Scorsese σχολιάστηκε με σεβασμό, αλλά και με χιούμορ από τους χρήστες του διαδικτύου.