Το 2020 κυκλοφορεί το solo ντεμπούτο του Ed O’Brien των Radiohead

ed-obrien-radiohead Duncan Bryceland
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το νέο αυτοβιογραφικό single του Βρετανού κιθαρίστα με τίτλο «Brasil» έρχεται μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ed O’Brien ανακοίνωσε πως το πρώτο solo άλμπουμ του θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη χρονιά, ενώ το single με τίτλο «Brasil» θα δοθεί στην δημοσιότητα στις 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ανάρτηση του κιθαρίστα των Radiohead στο Facebook, στις αρχές του 2020 θα βγει άλλο ένα single και μετά θα ακολουθήσει το άλμπουμ.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Glenn Kotche των Wilco, Adrian Utley και Laura Marling των Portishead, αλλά και ο Colin Greenwood των Radiohead μεταξύ πολλών άλλων. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, άρχισε να γράφει τα τραγούδια του άλμπουμ μετά τις περιοδείες των Radiohead το 2012, όταν και μετακόμισε στην Βραζιλία οικογενειακώς.

«Είχαμε μια πραγματικά έντονη εμπειρία όταν ζούσαμε σε εκείνη την εξαιρετική χώρα. Κάναμε νέες επαφές με κόσμο και μέρη και έτυχε να πάμε στο καρναβάλι του Ρίο το 2013. Πραγματικά η σπουδαιότερη παράσταση στον κόσμο, μια έκρηξη φωτός, μελωδίας, ρυθμού και αγάπης» σχολίασε ο O’Brien, εξηγώντας πως εμπνευσμένος από τον καιρό που πέρασε στην Βραζιλία νοίκιασε ένα σπίτι στην Ουαλία για να γράψει τα τραγούδια.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 2017, όμως οι παραγωγή και επεξεργασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μόνο μήνες. «Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι, συγκεντρώνοντας μαζί όλους αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς, τεχνικούς ήχου και παραγωγούς. Δεν ήταν πάντα εύκολο και σίγουρα είχε τις προκλήσεις του, αλλά νιώθω πως βρίσκομαι στο σωστό και μοναδικό σημείο» κατέληξε ο μουσικός.