Τα ασφαλή βήματα για απαλά χέρια και περιποιημένα νύχια

nuxia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι home spa θεραπείες που χρειάζονται τα χέρια σας για να αντέξουν στο κρύο του χειμώνα.

Ίσως ακόμη περισσότερο και από το πρόσωπό σας, τα χέρια σας υποφέρουν πολύ το χειμώνα, επειδή είναι η πρώτη γραμμή θερμορρύθμισης του οργανισμού, έτσι ώστε να διατηρείται σταθερό το εσωτερικό του σώματος. Γι’ αυτό οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής κάνουν τα χέρια να χάνουν τη φυσική τους υγρασία και τελικά να ξεραίνονται, να σκάνε ακόμα και να εμφανίζουν μικρές πληγές, με το πρόβλημα να πολλαπλασιάζεται και από την επαφή των χεριών με το κρύο νερό και τα χημικά που περιέχουν τα προϊόντα οικιακής καθαριότητας. Εκτός όμως από το άνω μέρος της παλάμης, το πολύ ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα νύχια επίσης δεινοπαθεί (όπως και τα ίδια τα νύχια), δημιουργώντας προβλήματα στην εικόνα των δαχτύλων σας.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να προστατεύσετε τα χέρια σας από την ευαισθησία, και ταυτόχρονα να έχετε διαρκώς περιποιημένα νύχια;H Lisa Ann Bowles, με 25 χρόνια εμπειρίας στην βιομηχανία αισθητικής και κοσμητικής νυχιών, μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού Κοσμητολογίας, και συγγραφέας του βιβλίου Nail Care Nightmares, συμβουλεύει.

 

 Οι κινήσεις προστασίας: «Ο πρώτος άμεσος τρόπος προφύλαξης του δέρματος των χεριών σας το χειμώνα είναι τα γάντια -τόσο όταν βρίσκεστε έξω στο κρύο, όσο και όταν κάνετε δουλειές μέσα στο σπίτι (εννοώντας εδώ, φυσικά, τα ειδικά γάντια οικιακής χρήσης). Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα είναι η υποστήριξη και η αύξηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος των χεριών με μια συστηματική κούρα ενυδάτωσης», λέει η Bowles και εξηγεί: «Χρησιμοποιείτε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, και ειδικά όταν βρίσκεστε σε χώρους με υψηλή εσωτερική θερμότητα, μια ειδική ενυδατική κρέμα χεριών με φυσικά συστατικά που δρουν σε βάθος και προστατεύουν από την ξηρότητα και την ευαισθησία, χαρίζοντας διαρκή απαλότητα και εξομάλυνση των ατελειών. Αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, βασιλικός πολτός, αλόη, έλαιο άγριου τριαντάφυλλου και έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού είναι ιδανικά για συχνή χρήση».   Η ειδικός προτείνει μια εξίσου αποτελεσματική κούρα που θα εφαρμόζετε κάθε βράδυ, μια περίπου ώρα πριν πέσετε για ύπνο: «Ζεστάνετε ελαφρώς ένα ποτήρι γάλα, αδειάστε το σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά μέλι και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Αναμείξτε ελαφρά και τοποθετήσετε τα χέρια σας από τους καρπούς και κάτω μέσα στο μπολ για 5 λεπτά. Κατόπιν, απλώστε μια στρώση από την κρέμα χεριών και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια  για 30 έως 45 λεπτά».

Συμβουλές για ένα τέλειο μανικιούρ:

«Χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που χρησιμοποιήσατε στη βραδινή θεραπεία (γάλα, μέλι και ελαιόλαδο) τοποθετήσετε τα ακροδάχτυλά σας σε ένα απλό μπολάκι μανικιούρ για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια και να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε ευκολότερα. Γι’ αυτή τη δουλειά χρησιμοποιήστε τον ειδικό κόφτη-πενσάκι για τις παρανυχίδες, προσέχοντας να αφαιρέσετε

μόνο το σκληρό δέρμα που προεξέχει γύρω από τα νύχια σας (το πιο λευκό από το υπόλοιπο δέρμα). Στη συνέχεια λιμάρετε τα νύχια σας στο σχήμα που επιθυμείτε, δουλεύοντας την λίμα προς μία μόνο κατεύθυνση και, τέλος, γυαλίστε τα νύχια με ένα ειδικό λάδι νυχιών, το οποίο ενυδατώνει, δυναμώνει τα εύθραυστα νύχια, προστατεύει, θεραπεύει από τυχόν φλεγμονές, θρέφει, λειαίνει την πλάκα και δημιουργεί την ιδανική βάση για το βερνίκι», λέει η Bowles.

ΤHE BEAUTY TEAM