Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι τον χειμώνα

keip-taoun-afriki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μιας και οι αποδράσεις τα Χριστούγεννα είναι πιο ακριβές, εμείς επιλέγουμε ένα ταξίδι τον υπόλοιπο χειμώνα, για να ανανεωθούμε σε μια πιο budget-friendly κατάσταση.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Το Κέιπ Τάουν είναι γνωστή ως η πιο νότια πόλη της Αφρικής και έχει ιστορική σημασία για την ανάπτυξη και εξέλιξη του εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Αν σας αρέσει η εναλλαγή και σας έλειψαν οι πανοραμικές παραλίες, οι αμμώδεις ακτές και η έντονη νυχτερινή ζωή, το Κέιπ Τάουν είναι μια καλή επιλογή για να μεπι στην ταξιδιωτική λίστα σας. Κάντε πεζοπορία στο διάσημο βουνό με την επίπεδη κορυφή Table Mountain, επισκεφτείτε τον Εθνικό Βοτανικό Κήπο, κάντε ένα πέρασμα από το νησί Robben, όπου κάποτε αποτελούσε φυλακή κι έχει φυλακιστεί εκεί και ο Νέλσον Μαντέλα και επισκεφτείτε το Κάστρο Καλής Ελπίδας που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Τον Δεκέμβριο, αν και βρέχει πολύ, η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 30 βαθμούς, ενώ τον Ιανουάριο έχει περισσότερη ζέστη και λιγότερη βροχή.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η κλασική ιστορία της όασης στην έρημο ταιριάζει πολύ στο Ντουμπάι, αφού σε μια έρημο που εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα, αυτή η φουτουριστική πόλη αλλάζει το τοπίο και δημιουργεί ένα οικονομικό, κοσμοπολίτικο και πολυτελές κέντρο. Αν σας αρέσει η πολυτέλεια, τα ψηλά υπερσύγχρονα κτίρια και η τεχνολογία, εκεί θα τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα. Σας περιμένει το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, ο ουρανοξύστης Burj Khalifa, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου Aquaventure, το πιο γρήγορο rollercoaster Formula Rossa που φτάνει τα 240 χιλιόμετρα ανά ώρα και φυσικά σαφάρι στην έρημο. Αν έχετε διάθεση και χρήματα για ψώνια, το Ντουμπάι φημίζεται για τα αρώματα, τις πασμίνες του και τις ηλεκτρονικές συσκευές του. Οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή φτάνουν μέχρι τους 26 βαθμούς.

Μαδρίτη, Ισπανία
Αν επισκεφτείτε τη Μαδρίτη τον Δεκέμβριο, σας περιμένει ένα πολύ γιορτινό κλίμα, με όλη την πόλη με τους χαρακτηριστικούς τοίχους της με τούβλα, στολισμένη με φώτα και έντονη εορταστική διάθεση. Η Μαδρίτη, άλλωστε, φημίζεται για το πνεύμα και την «τρέλα» της, ενώ είναι διάσημη για το βασιλικό της παλάτι, το Μουσείο Τέχνης του Πράδο με μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, τα μεσαιωνικά της κάστρα, την κουζίνα της και τα καρναβάλια της. Όποτε κι αν την επισκεφτείτε μέσα στον χειμώνα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε, με τις θερμοκρασίες αυτή την εποχή να κυμαίνονται μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.

Κάιρο, Αίγυπτος
Αν δεν θέλετε να κατευθυνθείτε προς κρύα μέρη και προτιμάτε πιο υψηλές θερμοκρασίες σε σχετικά κοντινή ακτίνα, το Κάιρο θα σας ταιριάξει. Εκεί όχι μόνο θα «λουστείτε» με... βιταμίνη D, αλλά θα δείτε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα αξιοθέατα, τις Πυραμίδες της Γκίζα. Καθίστε για καφέ ή φαγητό με θέα τον Νείλο, δοκιμάστε σαφάρι με καμήλες, επισκεφτείτε τη διάσημη Αγορά Χαν ελ Χαλίλι για ψώνια και απολαύστε ήλιο και καλοκαιρία.

Λάος, Νοτιοανατολική Ασία
Αν έχετε ήδη επισκεφτεί την Ταϊλάνδη και θέλετε να πραγματοποιήσετε άλλο ένα ταξίδι προς τα εκεί, το Λάος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, ειδικά ανάμεσα στους κύκλους των backpackers. Συνορεύει με το Βιετνάμ και την Καμπότζη, με πολλούς να περνούν και από τους τρεις προορισμούς, αλλά αν θέλετε να παραμείνετε στο Λάος, η Luang Prabang είναι από τις πιο διάσημες πόλεις. Ψωνίστε χειροποίητες δημιουργίες, Phaa sin που είναι παραδοσιακή φούστα, σάλια και μην παραλείψετε να εξερευνήσετε τις νυχτερινές αγορές, να κάνετε βόλτα στον ποταμό Mekong με καραβάκι το ηλιοβασίλεμα και να επισκεφτείτε τους καταρράκτες Kuang Si. Ο καιρός αυτή την εποχή είναι ιδανικός για διακοπές.