Η PETA τιμά τον Joaquin Phoenix ως Άνθρωπο της Χρονιάς για το 2019

Joaquin-phoenix Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας είναι vegan από παιδική ηλικία και συχνά συμμετέχει σε διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο Joaquin Phoenix ανακηρύχθηκε Άνθρωπος της Χρονιάς για το 2019 από την αμερικάνικη φιλοζωική οργάνωση PETA. Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί η Anjelica Huston, η Oprah Winfrey και ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο πρωταγωνιστής του «Joker» έχει στηρίξει ενεργά την συγκεκριμένη οργάνωση για πολλά χρόνια και πρόσφατα εμφανίστηκε σε μια σειρά αφισών για την κατάργηση της χρήσης ζώων σε τσίρκα. Ο Αμερικάνος ηθοποιός είναι vegan από παιδική ηλικία και συχνά συμμετέχει σε διαμαρτυρίες για την δικαιώματα των ζώων.

Πρόσφατα είχε συμμετάσχει σε δράσεις μαζί με την σύζυγο του Mara Rooney, η οποία είναι και αυτή vegan. Ο Phoenix διετέλεσε ως εκτελεστικός παραγωγός στο ντοκιμαντέρ «The Animal People» που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο και εστιάζει στον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Στην επίσημη ανακοίνωση της, η πρόεδρος της PETA Ingrid Newkirk εκθείασε τον τρόπο ζωής του ηθοποιού αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλει ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο. «Ο Joaquin Phoenix ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από την εαυτό του στα δεινά που περνάνε τα ζώα και να θέτει ένα λαμπρό παράδειγμα ως vegan» δήλωσε η Newkirk.