Η χήρα του Chris Cornell και οι Soundgarden θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια

chris-cornell-vicky-cornell Tinseltown
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τα πνευματικά δικαιώματα βρίσκονται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Vicky Cornell και του grunge συγκροτήματος.

Η Vicky Cornell, χήρα του Chris Cornell που πέθανε το 2017, έχει καταθέσει αγωγή κατά των Soundgarden, με αφορμή τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής που έγραψε ο σύζυγος της. Σύμφωνα με την αγωγή, ο Cornell άφησε πίσω του ακυκλοφόρητα τραγούδια «αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων» τα οποία τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος θέλουν να εκμεταλλευτούν.

Η Cornell ισχυρίζεται πως οι Soundgarden επιχείρησαν να την «πιέσουν» ώστε να τους παραδώσει συγκεκριμένα τραγούδια που ηχογράφησε ο σύζυγος της λίγο πριν πεθάνει. Στην συνέχεια τονίζει πως ο Chris Cornell έγραψε τα συγκεκριμένα τραγούδια μόνος του, με δικά του φωνητικά και ανήκουν πλέον στους κληρονόμους του.

BB Gun Press / Michael Lavine

Οι Soundgarden φέρονται να χρησιμοποίησαν πολλά μέσα για να πιέσουν την ίδια για να αποκτήσουν τις ηχογραφήσεις, δημιουργώντας την εντύπωση πως η ίδια προσπαθεί να εμποδίσει την κυκλοφορία νέας μουσικής από το συγκρότημα. Σε δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον τους, ο κιθαρίστας Kim Thayil είχε αποκαλύψει πως υπάρχει διάθεση για να κυκλοφορήσουν άλλο ένα άλμπουμ χρησιμοποιώντας τα φωνητικά που είχε ηχογραφήσει ο Cornell πριν το θάνατο του.

Ο Thayil μάλιστα είχε σχολιάσει πως τα συγκεκριμένα σχέδια είχαν βαλτώσει καθώς δεν είχαν στην διάθεση τους τα σχετικά αρχεία, αφήνωντας αιχμές κατά της Cornell. Σε μια μακροσκελή ανάρτηση της στο Instagram, η Cornell υπογράμμισε πως δεν ήθελε να ακολουθήσει την νομική οδό, όμως δεν σκοπεύει να θυσιάσει «το μέλλον των παιδιών της για την απληστία άλλων».

«Δεν θα αφήσω κανέναν να με κάνει να νιώσω ντροπή επειδή ο άνδρας που αγαπούσα μας άφησε τόσο νωρίς. Θα τιμήσω το έργο και την μνήμη του συζύγου μου, για παιδιά μας και για όλα όσα στηρίζουμε» κατέληξε η Cornell, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους της έχουν συμπαρασταθεί τα τελευταία χρόνια.