Η Disney σπάει κάθε ρεκόρ στα διεθνή box office με έσοδα άνω των δέκα δισεκατομμυρίων δολάριων

minnie-mouse-mickey-mouse George Sheldon
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος».

Λένε πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και με την ηγεμονική θέση που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια στην βιομηχανία του κινηματογράφου, η Disney έγινε τα πρώτο στούντιο που ξεπερνάει τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια στα παγκόσμια box office μέσα σε μια χρονιά.

Η εκπληκτική επίδοση της Disney οφείλεται στην τεράστια επιτυχία της τελευταίας ταινίας των Εκδικητών, το live-action ριμέικ του «Βασιλιά των Λιονταριών» αλλά και το πρόσφατο σίκουελ στο «Ψυχρά κι Ανάποδα» μεταξύ άλλων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το χολιγουντιανό στούντιο έσπασε το φράγμα των δέκα δισεκατομμυρίων πριν καν κυκλοφορήσει το ένατο επεισόδιο της σειράς ταινιών «Star Wars», η οποία αναμένεται να γίνει ανάρπαστη.

Τον περασμένο Αύγουστο η Disney έγινε το πρώτο στούντιο με πέντε ταινίες που έκοψαν εισιτήρια αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων – «Εκδικητές: Τελευταία πράξη», «Αλαντίν», «Toy Story 4», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και «Captain Marvel».

Τα έσοδα του «Ψυχρά κι Ανάποδα 2» ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 920 εκατομμύρια δολάρια και μάλλον θα γίνει η έκτη ταινία που θα σπάσει το φράγμα, ενώ οι προσδοκίες για το «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος» είναι αρκετά υψηλές.

Στο σύνολο των εσόδων της Disney δεν συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες παραγωγής της Fox – όπως το «Κόντρα σε όλα» ή το «Dark Phoenix» – την οποία εξαγόρασε φέτος. Εφόσον συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες ταινίες, τα έσοδα φτάνουν στα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια.