Συγκλονίζει το χριστουγεννιάτικο έργο του Banksy

banksy-reindeer Banksy
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το νέο «εορταστικό» graffiti του αινιγματικού street artist θέλει να αναδείξει το μείζον πρόβλημα των άστεγων.

Ο Banksy αποκάλυψε ένα νέο graffiti που δημιούργησε στους τοίχους του Μπέρμιγχαμ για να αναδείξει το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποι του κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών. Το έργο αποκαλύφθηκε μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο Instagram.

Το βίντεο ξεκινά δείχνοντας έναν άστεγο ονόματι Ryan να πίνει ένα ρόφημα προτού ξαπλώσει σε ένα παγκάκι μαζί με τα υπάρχοντα του. Καθώς το πλάνο ανοίγει, ένα ζευγάρι τάρανδων του Άγιου Βασίλη διακρίνονται στον τοίχο, δίνοντας την εντύπωση πως μεταφέρουν τον άνδρα στον έναστρο ουρανό.

«Στα 20 λεπτά που βιντεοσκοπήσαμε τον Ryan στο παγκάκι του, περαστικοί του έδωσαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολάτες και έναν αναπτήρα – χωρίς καν να ζητήσει ποτέ τίποτα» έγραψε στην λεζάντα ο αινιγματικός street artist.

Το νέο έργο του Banksy γρήγορα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένας άγνωστος «συνάδελφος» ζωγράφισε κόκκινες μύτες πάνω στους ταράνδους. Όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο όμως, η «παρέμβαση» αποκαταστάθηκε άμεσα.