Τι συμβαίνει τελικά με το σίκουελ του «Joker»;

Joaquin-phoenix-todd-phillips Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Todd Phillips ανασκευάζει και ισχυρίζεται πλέον πως δεν έχει συζητήσει ακόμα το ενδεχόμενο μιας συνέχειας με τον Joaquin Phoenix.

Η τεράστια επιτυχία του «Joker», τόσο στα box office όσο και με τους κριτικούς, έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για μια συνέχεια, αν και κάτι τέτοιο δεν βρισκόταν στα αρχικά πλάνα της Warner Bros και του Todd Phillips.

Παρά τις σχετικές διαψεύσεις, μια σειρά διαρροών και φημών το τελευταίο διάστημα δείχνει πως η Warner, αν μη τι άλλο, εξετάζει το ενδεχόμενο ενός σίκουελ. Θέλοντας ίσως να χαμηλώσει τους τόνους, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης πλέον ξεκαθάρισε πως δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο μιας συνέχειας με τον Joaquin Phoenix.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Ο Todd Phillips παραδέχτηκε πως έρθει σε επαφή με την Warner για μια νέα συνεργασία.

«Πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα, ήξερα πόσο πολύ είχε επενδύσει σε αυτόν το ρόλο και ήξερα πως είχαμε κάτι ενδεχομένως πολύ ιδιαίτερο μπροστά μας. Όσο για μια συνέχεια, είναι πολύ νωρίς. Ορκίζομαι πως δεν έχω μιλήσει καν στον Joaquin για αυτό ή πως θα μπορούσε να είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Phillips στο Variety.

Την περασμένη εβδομάδα ο σκηνοθέτης εξήγησε πως η Warner τον έχει προσεγγίσει για την πιθανότητα μιας νέας συνεργασίας – με τις φήμες να αναφέρουν πως ο Phillips παρουσίασε σχέδια για αντίστοιχες ταινίες με άλλους χαρακτήρες της DC. Ο ίδιος πάντως τόνισε εκ νέου πως όλα βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση του Joaquin Phoenix στο ενδεχόμενο επιστροφής στον ομώνυμο ρόλο, αλλά και το κατά πόσο διαθέσιμος θα είναι.

«Μας μίλησαν για [το ενδεχόμενο συνέχειας], αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε πάει παρακάτω. Ούτε και η Warner Bros. Νομίζω ότι απλά μας δίνουν χρόνο και εφόσον μπορούμε να βγάλουμε άκρη και ο Joaquin θέλει να το κάνει, θα το κάνουμε. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί» εξήγησε ο σκηνοθέτης στο podcast του IGN UK.