Οι δέκα πιο δημοφιλείς ταινίες για το 2019 σύμφωνα με την Google

google-smartphone
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι ταινίες βασισμένες στους φανταστικού ήρωες των κόμικς της Marvel και DC κυριαρχούν στην ετήσια λίστα της υπηρεσίας αναζήτησης.

Η φετινή κινηματογραφική χρονιά είχε μεγάλες εκπλήξεις, με την Disney να σπάει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στα διεθνή box office και την Warner Bros να έχει μια αναπάντεχα τεράστια επιτυχία που έδωσε νέα ώθηση στο franchise ταινιών της με ήρωες της DC. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Google έδωσε στην δημοσιότητα ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις αναζητήσεις της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες.

Στην κορυφή της λίστας των ταινιών με τις περισσότερες αναζητήσεις βρέθηκε το «Εκδικητές: Τελευταία πράξη», το οποίο έσπασε πολλά ρεκόρ στα box office και επιβεβαίωσε την ηγεμονική θέση του franchise τα τελευταία χρόνια. Πολλοί ήρωες της Marvel θα συνεχίσουν τις περιπέτειες τους μέσω της υπηρεσίας streaming Disney+.

Από πίσω ακολουθεί η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς, το «Joker» του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix, το οποίο φαίνεται πως θα απασχολήσει τα φετινά Όσκαρ. Την πεντάδα κλείνει η πρώτη solo ταινίας της Captain Marvel με την Brie Larson, το «Toy Story 4» και το «Aquaman» του James Wan.

Στην λίστα της Google συμπεριλαμβάνονται επίσης το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» του Quentin Tarantino αλλά και το βραβευμένο με τρία Όσκαρ «Πράσινο βιβλίο» του Peter Farrelly. Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής:

  1. «Εκδικητές: Τελευταία πράξη»
  2. «Joker»
  3. «Captain Marvel»
  4. «Toy Story 4»
  5. «Aquaman»
  6. «Κάποτε… στο Χόλιγουντ»
  7. «Ψυχρά κι Ανάποδα 2»
  8. «Το πράσινο βιβλίο»
  9. «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»
  10. «Αλαντίν»