Από τους δράκους του «Game Of Thrones» στον Cthulhu του H.P. Lovecraft

cthulu-hp-lovecraft
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι David Benioff και D.B. Weiss βρίσκονται σε συζητήσεις με την Warner Brothers για μια ταινία βασισμένη στα έργα του Αμερικάνου συγγραφέα.

Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος κύκλος του «Game Of Thrones» απογοήτευσε πολλούς θαυμαστές της σειράς, το πετυχημένο δίδυμο παραγωγών David Benioff και D.B. Weiss παραμένει εξαιρετικά περιζήτητο. Πριν από ένα χρόνο οι δύο παραγωγοί συμφώνησαν με την Disney για μια νέα τριλογία «Star Wars», ενώ λίγο αργότερα έδωσαν τα χέρια με το Netflix.

Στην πορεία αποφάσισαν να αποσυρθούν από την τριλογία «Star Wars» της Disney, όμως οι δύο παραγωγοί δεν θα μείνουν άπραγοι για πολύ, αφού σύμφωνα με το Deadline σκοπεύουν να γυρίσουν μια ταινία βασισμένη στο έργο του H.P. Lovecraft. Οι Benioff και Weiss φαίνεται πως επεξεργάζονται για την συγκεκριμένη ιδέα για πολλά χρόνια, όμως δεν μπόρεσαν να την αναπτύξουν λόγω της ενασχόλησης τους με το «Game Of Thrones».

Invision/AP/Shutterstock / Evan Agostini

Το άρθρο αναφέρει πως οι δύο παραγωγοί βρίσκονται σε συζητήσεις με την Warner Brothers, ενώ αποκαλύπτει ορισμένα στοιχεία για την πλοκή. Μια από τις βασικές παραμέτρους της ταινίας είναι πως τα τρομακτικά τέρατα που επινόησε ο Αμερικάνος συγγραφέας είναι «πραγματικά» και η ιστορία διαδραματίζεται στην δεκαετία του 1920. Οι Phil Hay και Matt Mandredi είναι τα φαβορί για να γράψουν το σενάριο, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι Benioff και Weiss θα σκηνοθετήσουν την ταινία ή εάν θα αναλάβει κάποιος άλλος σκηνοθέτης.

Όπως και στην περίπτωση του Stephen King, έτσι και ο Lovecraft έχει γίνει ανάρπαστος τα τελευταία χρόνια στο Χόλυγουντ, με τα μυθιστορήματα του να εμπνέουν τόσο την σειρά «Lovecraft Country» των Jordan Peele and Misha Green, όσο και το «Color Out of Space» που σκηνοθετεί ο Richard Stanley και κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο.