Hangover: έξι απλές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν

hangover-xristougenna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Σε περίπτωση που παρασυρθείτε και γεμίσετε το ποτήρι σας με λίγο παραπάνω αλκοόλ απ’ όσο θα έπρεπε, δείτε τι να φάτε την επόμενη ημέρα για να συνέλθετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε κυστεΐνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για την παραγωγή της γλουταθειόνης. Η γλουταθειόνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που μειώνεται στον οργανισμό μας όταν καταναλώνουμε αλκοόλ και χωρίς αυτό το σώμα δυσκολεύεται να διασπάσει τα τοξικά υποπροϊόντα που προκύπτουν από τον μεταβολισμό του αλκοόλ. Με την κατανάλωση αυγού, αυξάνετε την γλουταθειόνη και πιθανόν να βελτιώνονται και στα συμπτώματα του hangover.

Μπανάνες
Είναι εύκολες να τις φάτε, ελαφριές και πλούσιες σε κάλιο, ένα μέταλλο που καταπολεμά τη ναυτία, αλλά και τις πιθανές στομαχικές κράμπες. Επιπρόσθετα, τα σάκχαρά τους σας χαρίζουν την ενέργεια που σας έχει κλέψει το αλκοόλ και τόσο χρειάζεστε.

Κινόα
Αν πρόκειται να βγείτε το βράδυ και δεν ξέρετε τι θα επακολουθήσει, πριν φύγετε από το σπίτι, ετοιμάστε λίγο κινόα να βρίσκεται! Ο λόγος είναι ότι την επόμενη ημέρα μπορεί να σας χρειαστεί, καθώς επιδιορθώνει τη ζημιά στην καταστροφή των αμινοξέων που έχει προηγηθεί από το αλκοόλ. Αυτό σημαίνει και πάλι ισορροπία στον οργανισμό.

Ξηροί καρποί
Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μας στερήσει μαγνήσιο από τα κύτταρα. Η πρόσληψή του από τους ξηρούς καρπούς θα αναπληρώσει το χαμένο και πιθανόν να βελτιώσει τα συμπτώματά μας. Σημειώστε ότι μισό φλιτζάνι αμύγδαλα μας καλύπτει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε μαγνήσιο.

Αβοκάντο
Ο λόγος που πρέπει να φάτε αβοκάντο έπειτα από μια νύχτα με πολύ αλκοόλ είναι ότι θα σας βοηθήσει –όπως και η μπανάνα- να αποκαταστήσετε τα επίπεδα καλίου, παρέχοντάς σας το 20% του μετάλλου με την κατανάλωση ενός ολόκληρου καρπού. Πέραν τούτου, οι έρευνες δείχνουν ότι τα αβοκάντο περιέχουν ουσίες που προστατεύουν το συκώτι, κάτι που χρειαζόμαστε μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Βρόμη
Οι σύνθετοι υδατάνθρακές της παρέχουν στον οργανισμό αργή και σταθερή απελευθέρωση σακχάρων στο αίμα και μπορούν να βοηθήσουν με τα συμπτώματα του hangover. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, αν την προσθέσετε στο πρωινό σας, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και το αίσθημα κόπωσης που ίσως νιώθετε, όπως και το χαμηλό σάκχαρο.