Ποιο είναι το πιο ποθητό άρωμα στον κόσμο;

poio-einai-to-pio-pothito-aroma-ston-kosmo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το oud, γνωστό και ως υγρός χρυσός, δεν παύει να μαγεύει τις μύτες πίσω από παγκοσμίως γνωστά αρώματα. Μάθετε γιατί.

Τι είναι αυτό που ενώνει τους πιο θρυλικούς οίκους μόδας και αρωματοποιίας, συμπεριλαμβανομένων των Yves Saint Laurent, Christian Dior, Giorgio Armani, Tom Ford, Christian Dior και Louis Vuitton; Το ίδιο μοναδικό συστατικό, που αποτελεί την πολυτελέστερη αρωματική νότα, με βαθιά πολιτιστική και θρησκευτική σημασία ανά τον κόσμο από την αρχαιότητα: το Oud. Ανακαλύψτε τα μυστικά του.

 Πώς γεννήθηκε: Το Oud είναι μία αρωματική, πλούσια ρητίνη από το δέντρο Aquilara Crassna, το οποίο συναντάται στα δάση της Βορειοανατολικής Ινδίας, του Μπουτάν και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δημιουργείται όταν το δέντρο «αμύνεται» στην επίθεση του μύκητα Phialophora parasitica, μια αληθινά σπάνια διαδικασία και για αυτό το συστατικό που εγχέεται είναι τόσο πολύτιμο. Το αιθέριο έλαιο που προκύπτει από το Oud έχει αποκτήσει μια ασύγκριτη πολιτιστική και θρησκευτική σημασία εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το πλούσιο, μυστηριώδες άρωμά του λέγεται πως εξαγνίζει το σώμα και την ψυχή, γι’ αυτό χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και τον διαλογισμό τονώνοντας την πνευματική διαύγεια. Επίσης, το αιθέριο έλαιο του Oud είναι  γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, αφού βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα και του κρυολογήματος και ωφελεί τη θεραπεία του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος. Πολλοί ειδικοί, το κατατάσσουν και στην κορυφή της λίστας των αφροδισιακών, και μάλλον αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που το Oud, αποτελεί ένα από τα πιο επιθυμητά σταθεροποιητικά που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη αρωματοποιία.

Πώς μυρίζει; Το oud μυρίζει σχεδόν…παραδεισένια! Είναι γλυκό, ζεστό, αισθησιακό, αλλά ταυτόχρονα δυνατό, εξαιρετικά περίπλοκο και πολυδιάστατο.  Πρωτίστως, αναδίδει μια πρωτόγνωρη πολυτέλεια. Ένας ακόμη λόγος που το Oud θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά συστατικά στην αρωματοποιία είναι η σπανιότητά του, αφού μόνο το 2% των δέντρων Aquilara Crassna μπορούν να παράγουν τον υγρό χρυσό, και από αυτά μόνο όσα είναι αρκετά «γέρικα». Ανάλογα με την καθαρότητά του, το αιθέριο έλαιο Oud ξεκινά από 30 χιλιάδες ευρώ το κιλό και μπορεί να ξεπεράσει τις 50 χιλιάδες.  

Η ιδανική επιλογή για Χριστουγεννιάτικο δώρο: Μολονότι η ευωδιά του Oud έχει γίνει βασικό συστατικό -και σύμβολο- για κάθε στιβαρό ανδρικό άρωμα, κυκλοφορούν πολλές ελαφρύτερες παραλλαγές για τις γυναίκες. Παρακάτω, δείτε τη λίστα με τα 10 πιο ευπώλητα αρώματα με βάση το Oud για το 2019:
 

- Leather Oud (Christian Dior)

- Oud Royal (Giorgio Armani)

- Oud Tobacco (Tom Ford)

- Oud Ispahan (Christian Dior)

- Precious Oud (Van Cleef & Arpels)

- Colonia Oud Eau de Cologne Concentrée (Acqua Di Parma)

- Ombre Nomade (Louis Vuitton)

- M7 Oud Absolu (Yves Saint Laurent)

- Mysterial Oud Women's Collection (Oriflame)

- Men's Collection Intense Oud (Oriflame)

THE BEAUTY TEAM