Γιορτινό μακιγιάζ σε 5 λεπτά!

gunaika-xristougenna
ΤΡΙΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Επαγγελματικές συμβουλές για μια γρήγορη μεταμόρφωση της εικόνας σας, πέντε λεπτά πριν εμφανιστείτε σε ένα πάρτυ.

Με το εορταστικό ωράριο καταστημάτων να μην αφήνει περιθώριο σε καμία εργαζόμενη γυναίκα να ετοιμαστεί με την ησυχία της πριν ένα βραδινό κάλεσμα, η Angelique Turner, influencer makeup artist (εργαζόμενη και η ίδια σε εξαντλητικά ωράρια στο boutique-beauty shop Charlotte Tilbury στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου), έχει τις κατάλληλες συμβουλές: «Η βασική επιδίωξη κάθε γυναίκας που σέβεται την εικόνα της, είναι η απόκτηση μιας επιδερμίδας, η οποία θα δείχνει λαμπερή, νέα και αψεγάδιαστη με τη λιγότερη παραμόρφωση από βαριές στρώσεις makeup. Αυτό το άψογο αποτέλεσμα, για πολλές γυναίκες που εργάζονται όλη μέρα πυρετωδώς, μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μόλις 5 λεπτά», λέει η Turner και εξηγεί τα σωστά βήματα:

- Στόχος σας είναι η επιδερμίδα σας να λάμπει και όχι να γυαλίζει: Γι’ αυτό, πρώτα απ’ όλα, περάστε το πρόσωπό σας με μια λοσιόν που απορροφά τη λιπαρότητα και χαρίζει ματ όψη και αφού ξεβγάλετε, απλώστε ένα primer λείανσης. Στη συνέχεια επιλέξτε μια ανάλαφρη υγρή βάση και εφαρμόστε τη με τα δάχτυλα σε όλο το πρόσωπο. Τα δευτερόλεπτα που περιμένετε μέχρι να αφομοιωθεί η βάση από την επιδερμίδα, ψεκάστε ένα μεσαίο πινέλο με setting spray και απλώστε μια μικρή ποσότητα highlighter πούδρας στα μάγουλα, στη μύτη και απ’ άκρη σ’ άκρη στο σαγόνι.

- Ένα κλασικό cat eye look με μαύρο eyeliner δείχνει πάντα κομψό: Για μια αληθινά σαγηνευτική εικόνα των ματιών σας, δουλέψτε με το πάχος της γραμμής -πιο παχιά κατά μήκος του βλεφάρου και πιο λεπτή στην εξωτερική γωνία. Αν είστε λάτρης του smoky eye, επιλέξτε σκιές ματιών σε αποχρώσεις πολύτιμων λίθων. Ολοκληρώστε με μαύρη μάσκαρα για να προσδώσετε περισσότερο όγκο και σαγήνη στο βλέμμα σας.

- Οι κόκκινες αποχρώσεις κραγιόν είναι οι πιο κατάλληλες για την περίσταση:  Πριν απ’ όλα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών για να διορθώσετε το σχήμα και να ενισχύσετε τον όγκο τους, περιγράφοντας το άνω χείλος 1-2 χιλιοστά πιο έξω από το φυσικό του περίγραμμα, ενώ το κάτω χείλος, απλά τονίστε το στο φυσικό του μέγεθος. Αμέσως μετά, απλώστε μια πλούσια στρώση από ενυδατικό balm, και ταμπονάρετε με λίγο χαρτί. Μετά, εφαρμόστε το κραγιόν, γεμίζοντας με πλούσιο κόκκινο χρώμα το εσωτερικό των χειλιών σας. Ταμπονάρετε ελαφρά και απλώστε ξανά.

THE BEAUTY TEAM