Ο Γιώργος Λάνθιμος σε συζητήσεις για μεταφορά του «The Hawkline Monster»

giorgos-lanthimos Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Στο παρελθόν οι Jack Nicholson, Dustin Hoffman και Clint Eastwood είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον για να πρωταγωνιστήσουν.

Το gothic western μυθιστόρημα «The Hawkline Monster» του Richard Brautigan πρόκειται να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη και ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται σε συζητήσεις με την New Regency για να σκηνοθετήσει. Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reportert, ο Έλληνας σκηνοθέτης θα έχει ρόλο παραγωγού μαζί με τους Roy Lee, Andrew Trapani και Steven Schneider.

Η δράση του βιβλίο εκτυλίσσεται στο ανατολικό Όρεγκον το 1902 και αφηγείται την ιστορία δύο πιστολέρο, οι οποίοι συναντούν μια κοπέλα που τους αναθέτει μια δουλειά στο σπίτι της. Εκεί οι δύο ήρωες συναντούν την δίδυμη αδερφή της κοπέλας και μαθαίνουν πως κάτω από το σπίτι βρίσκεται ένα τέρας, όμως τα πράγματα δεν είναι τελικά όπως φαίνονται.

Shutterstock / Denis Makarenko

Μετά την τεράστια επιτυχία (και) της «Ευνοούμενης», ο Γιώργος Λάνθιμος έχει γίνει ιδιαίτερα περιζήτητος στο Χόλυγουντ.

Η New Regency απέκτησε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος από την οικογένεια του Brautigan και ήδη έχουν γίνει αρκετές απόπειρες για να γυριστεί μια ταινία. Πρώτη προσπάθεια έγινε από τον Hal Ashby τις δεκαετίες του 1970 και 1980, όταν είχε έρθει σε συμφωνία με τους Jack Nicholson και Dustin Hoffman.

Τελικά το εγχείρημα δεν προχώρησε καθώς ο Ashby είχε έντονες διαφωνίες με τον συγγραφέα του βιβλίου για το σενάριο. Μετά τον θάνατο του Ashby το 1988, ο Tim Burton προσπάθησε να γυρίσει μια μεταφορά του έργου, με τον Nicholson και τον Clint Eastwood στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όμως και πάλι οι προσπάθειες του απέβησαν άκαρπες.