Ένα ζευγάρι γυαλιών του John Lennon πουλήθηκε για πάνω από 130.000 λίρες

John-lennon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο frontman των Beatles είχε ξεχάσει τα σπασμένα γυαλιά στο αυτοκίνητο του Ring Starr, τα οποία άφησε να κρατήσει ο οδηγός του.

Ένα ζευγάρι γυαλιών που φόρεσε ο John Lennon βγήκε στο σφυρί πρόσφατα από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στο Λονδίνο και πουλήθηκε για 137.500 λίρες, δηλαδή περίπου 161.000 ευρώ. Ο τραγουδιστής των Beatles είχε ξεχάσει τα γυαλιά στο αυτοκίνητο του Ringo Starr το καλοκαίρι του 1968 και στην συνέχεια τα άφησε στον οδηγό του.

Σε ένα γράμμα του, ο πρώην οδηγός Alan Herring αναφέρει πως είχε μεταφέρει τον Lennon, τον Starr και τον George Harrison στο γραφείο τους. «Όταν ο John βγήκε από αυτοκίνητο, παρατήρησα πως άφησε αυτά τα γυαλιά στο πίσω κάθισμα και πως ένας φακός και ένας βραχίονας είχαν αποκολληθεί» αναφέρει ο Herring.

Στην συνέχεια ο οδηγός ρώτησε τον Lennon εάν ήθελε να του τα φτιάξει και εκείνος απάντησε «να μην ανησυχώ και πως ήταν μονάχα για το look» και πως «θα έστελνε κάποιον να βρει ένα ζευγάρι που να του έκανε». Ο Herring κράτησε τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά ηλίου και δεν τα επιδιόρθωσε ποτέ, διατηρώντας τα στην κατάσταση που του τα άφησε ο Lennon.

Ο Herringαρχικά είχε προσληφθεί από τον Harrison ως εργολάβος για τον σχεδιασμό του κήπου στο σπίτι του και στην συνέχεια εργάστηκε για τον Starr. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η συνεργασία του με τους δύο Beatles συνέπεσε με «πολύ συναρπαστική εποχή» που ηχογραφούσαν στα Abbey Road Studios τα «White Album», «Abbey Road» και «Let It Be».