Ποια μέρη επισκέφτηκε ο περισσότερος κόσμος το 2019;

mpangkok
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Τα ταξίδια ήταν πολλά τη χρονιά που πέρασε, για κάποιους περισσότερα, για άλλους λιγότερα. Για ποιους προορισμούς, όμως, έφτιαξαν βαλίτσες οι περισσότεροι μέσα στο 2019 σύμφωνα με το Mastercard Global Destination Cities Index 2019;

Μπανγκόκ, 22,78 εκατομμύρια επισκέπτες
Για τέταρτη χρονιά στη σειρά, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κατακτά την κορυφή με σχεδόν 23 εκατομμύρια τουρίστες. Συν τοις άλλοις, με βάση του τι ξόδεψαν όσοι την επισκέφτηκαν, κατακτά την τρίτη θέση.

Παρίσι, 19,1 εκατομμύρια επισκέπτες
Σε αυτή τη θέση βρισκόταν πέρσι το Λονδίνο, ενώ φέτος την κερδίζει το Παρίσι και οι λόγοι είναι πολλοί. Κάτι ο καιρός, κάτι οι κήποι, τα σιντριβάνια, η μόδα, η γαλλική κουζίνα, το Παρίσι είναι πάντα δυνατός προορισμός.

Λονδίνο, 19,09 εκατομμύρια επισκέπτες
Βρίσκεται μια θέση κάτω από το 2018, αλλά παραμένει στην κορυφαία τριάδα. Παρ’ όλ’ αυτά αποτελεί τη μοναδική πόλη στη λίστα που είδε μείωση των επισκεπτών της την χρονιά που πέρασε, με 4% λιγότερους ταξιδιώτες να κατευθύνονται προς την αγγλική πρωτεύουσα, επηρεασμένοι από το Brexit.

Ντουμπάι, 15,93 εκατομμύρια επισκέπτες
Το Ντουμπάι μπορεί να μην είναι στις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά κατακτά την κορυφή ως η πόλη στην οποία οι επισκέπτες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, φτάνοντας το αδιανόητο ποσό των 553 δολαρίων (σχεδόν 500 ευρώ) μέσο όρο την ημέρα.

Σιγκαπούρη, 14,67 εκατομμύρια επισκέπτες
Μπορεί να αποτελεί οικονομικό κέντρο, αλλά ταυτόχρονα το τροπικό κλίμα και τα πολυτελή ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης προσελκύουν πολλούς διεθνείς τουρίστες.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία, 13,79 εκατομμύρια επισκέπτες
Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας μαγεύει τους επισκέπτες της με τον σύγχρονο ορίζοντά της, όπου ξεχωρίζουν οι δίδυμοι πύργοι Petronas, ενώ αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μητροπολιτική περιοχή της χώρας από άποψη πληθυσμού όσο και οικονομίας.

Νέα Υόρκη, 13,6 εκατομμύρια επισκέπτες
Η ομορφιά και η ατμόσφαιρα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ φαίνεται ότι πάντα θα είναι ελκυστική για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, με τους επισκέπτες να αναμένονται περισσότεροι από την περασμένη χρονιά.

Κωνσταντινούπολη, 13,4 εκατομμύρια επισκέπτες
Η Πόλη δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό μόνο για τους Έλληνες, αλλά για τουρίστες από όλο τον κόσμο, με τα τεμένη, τον Βόσπορο, το Μεγάλο Παζάρι της, τους σύγχρονους ουρανοξύστες της, αλλά και την ιδιαίτερη και πικάντικη κουζίνα της.

Τόκιο, 12,93 εκατομμύρια επισκέπτες
Το Τόκιο είναι μια πόλη που ιντριγκάρει τον τουρισμό κι αυτό φαίνεται κι από το ότι αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε επισκέπτες από οποιαδήποτε άλλη πόλη της λίστας.

Αττάλεια, 12,41 εκατομμύρια επισκέπτες
Η Αττάλεια είναι δημοφιλής σε ιδιοκτήτες σκαφών καθώς αποτελεί όμορφο προορισμό με το ιστιοπλοϊκό στα παράλια της Μεσογείου. Φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της, αλλά και για την ιστορία της αφού κάποτε αποτελούσε ρωμαϊκό λιμάνι.

Σεούλ, Νότια Κορέα, 11,25 εκατομμύρια
Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας αποτελεί σίγουρα μια μητρόπολη, όπου οι επισκέπτες μαγεύονται από τους ουρανοξύστες, τους ναούς και της υπαίθριες αγορές, μεταξύ άλλων.