Το 2020 κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ για την Greta Thunberg

greta-thunberg
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το «Greta» για τη ζωή και τη δράση της 16χρονης ακτιβίστριας αποτελεί παραγωγή της πλατφόρμας streaming Hulu.

Τον Αύγουστο του 2018, η 15χρονη τότε Greta Thunberg κάλεσε του συμμαθητές της στην Σουηδία να ξεκινήσουν να απεργούν, θέτοντας ένα σχετικά απλό αλλά και επείγον ερώτημα στους ενήλικες: εφόσον οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της στον πλανήτη, γιατί να ενδιαφερθεί η ίδια για το μέλλον της στο σχολείο;

Μέσα σε λίγους μήνες η απεργία της Thunberg έγινε παγκόσμιο κίνημα, ενώ πρόσφατα η νεαρή ακτιβίστρια αναδείχτηκε ως Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time – κάτι το οποίο δυσαρέστησε έναν από τους μεγαλύτερους «αρνητές» του φαινομένου κλιματικής αλλαγής, τον Donald Trump.

Τους τελευταίους μήνες η πλατφόρμα streaming Hulu έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή και την δράση της Thunberg. Η ταινία με τίτλο «Greta» που σκηνοθετεί ο Nathan Grossman αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της το 2020.

Shutterstock / Daniele Cossu

Πολλοί αστέρες από τον χώρο του θεάματος και την πολιτική έχουν στηρίξει τις προσπάθειες και το μήνυμα της Σουηδής ακτιβίστριας, από τον Leonardo DiCaprio και τον Woody Harrelson, μέχρι την Michelle Obama και τον Arnold Schwarzenegger.