Η κλιματική αλλαγή «αναστάτωσε» την πρεμιέρα του «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος»

star-wars-the-rise-of-skywalker
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι διαδηλωτές του Extinction Rebellion κάλεσαν τους ισχυρούς του Χόλυγουντ «να πουν την αλήθεια για την κλιματική αλλαγή».

Ακτιβιστές του περιβαλλοντολογικού κινήματος Extinction Rebellion έκανε μια διαμαρτυρία στο Λονδίνο για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η οποία τελικά ακούστηκε μέχρι το μακρινό γαλαξία του «Star Wars».

Πιο συγκεκριμένα οι ακτιβιστές ντύθηκαν με στολές χαρακτήρων του franchise επιστημονικής φαντασίας και αφού πλησίασαν στο μπλε χαλί που είχε στρωθεί στην πλατεία Λέστερ για την επίσημη πρεμιέρα του «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος», ξάπλωσαν κάτω κρατώντας πανό με οικολογικά μηνύματα.

Με την παρέμβαση τους, η οποία διατάραξε για λίγο την πρεμιέρα της ταινίας, οι ακτιβιστές κάλεσαν τους ισχυρούς από τον χώρο του θεάματος «να πουν την αλήθεια για την κλιματική αλλαγή». Εκπρόσωποι της ομάδας τόνισε πως δεν είχαν στόχο να διακόψουν την πρεμιέρα, αλλά να ακουστεί το μήνυμα τους.

Shutterstock / Karl Nesh

«Η βιομηχανία του κινηματογράφου οφείλει να χρησιμοποιήσει την επιρροή και τις αφηγηματικές δυνάμεις της για να βοηθήσει όλο τον κόσμο να καταλάβει το επείγον της κατάστασης και πυροδοτήσει μια ευρεία δημόσια συζήτηση για το κλίμα και την οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτού είναι αργά. Στο παρελθόν έχει δείξει πως μπορεί να κινητοποιηθεί γύρω από άλλα θέματα στην κοινωνία, όπως το κίνημα #MeToo» δήλωσε ο Alfie Warren-Knight που σχεδίασε την παρέμβαση.