Το συστατικό ομορφιάς που θα σπάσει τα ταμεία το 2020

to-sustatiko-omorfias-pou-tha-spasei-ta-tameia-to-2020
ΤΡΙΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Είναι η ρεσβερατρόλη -θα τη βρείτε στο κόκκινο κρασί- και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί το next big thing στην αντιγήρανση της επιδερμίδας.

Οι γιατροί λένε ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει καλό στην υγεία σας. Αλλά ξέρετε πραγματικά γιατί; Χάρη σε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπάρχει κυρίως στον φλοιό και στους σπόρους των κόκκινων σταφυλιών και ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Λοιπόν, το ίδιο καλό κάνει η ρεσβερατρόλη και στην ομορφιά σας, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος κλινικής δερματολογίας του πανεπιστημίου της Νάπολης Φρειδερίκος Β΄. «Τα προϊόντα αντιγήρανσης με εκχύλισμα ρεσβερατρόλης, αποδείχθηκε ότι δρουν ευεργετικά ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές της επιδερμίδας που πάσχουν από ξηρότητα, ερυθρότητα, σπυράκια, εξανθήματα και ρυτίδες, ενώ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό φυσικό μέσο προστασίας του ευαίσθητου δέρματος ενάντια στους ερεθισμούς», γράφουν οι επιστήμονες στην αναφορά τους και συνεχίζουν: «Αποδείχθηκε ότι η ρεσβερατρόλη είναι ένα μόριο που ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης των κυτταρικών βλαβών (χημικά συνδεδεμένη με το σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια), προστατεύοντας το DNA των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλονται βλάβες όπως η πρόωρη γήρανση και ο καρκίνος του δέρματος».

Αυτή η ανακάλυψη, ουσιαστικά, ανακηρύσσει την ρεσβερατρόλη σαν την βασική πηγή αντιγήρανσης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του δέρματος από τα επιβλαβή ένζυμα και τη βελτίωση της λειτουργίας των ινοβλαστών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία υγιούς κολλαγόνου. 

«Οι μελέτες έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη είναι ωφέλιμη για την αποκατάσταση και πρόληψη της βλάβης σε όλους τους τύπους δέρματος, βοηθώντας στην μείωση της ερυθρότητας, της ανομοιογενούς υφής και της θαμπάδας της επιδερμίδας», σημειώνουν οι επιστήμονες.

Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να πιείτε 1.000 μπουκάλια κρασιού την ημέρα για να προσλάβετε την ιδανική ποσότητα ρεσβερατρόλης που θα ευεργετήσει το δέρμα σας, ωστόσο, υπάρχουν μερικά προϊόντα ομορφιάς που την περιέχουν σε υπερσυμπυκνωμένη μορφή. Μέχρι στιγμής ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο τα εξής:

-Environ, Skin EssentiA Vita-Antioxidant AVST 3 Face Moisturiser

-Frezyderm, Anti-wrinkle Rich Night Cream

-Estée Lauder, Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate

-Caudalie, Resveratrol Lift Firming Serum

Προβλέπεται ότι από το 2020 και μετά, οι μάρκες θα γίνουν εκατοντάδες...

THE BEAUTY TEAM