Ο Freddie Mercury ήταν πηγή έμπνευσης στο «No Time To Die»

no-time-to-die
ΤΡΙΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Rami Malek αποκάλυψε πως ο ρόλος του στο «Bohemian Rhapsody» τον βοήθησε να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του στην νέα ταινία Τζέιμς Μποντ.

Ένα από τα κύρια γνωρίσματα κάθε καλής ταινίας με τον Τζέιμς Μποντ περιλαμβάνει – πέραν των πρωτοποριακών γκάτζετ, μοιραίων γυναικών και καταιγιστικής δράσης – είναι οι μοναδικοί εχθροί που καλείται να αντιμετωπίσει ο «007» κάθε φορά.

Στην 25η ταινία του μυστικού πράκτορα με τίτλο «No Time To Die» που σκηνοθέτησε ο Cary Joji Fukunaga, ο Rami Malek ενσαρκώνει τον Saffin, έναν χαρακτήρα που όπως αποκαλύπτει ο Αμερικάνος ηθοποιός είναι εμπνευσμένος από τον Freddie Mercury.

Σε μια νέα συνέντευξη του στο περιοδικό Empire, ο Malek εξήγησε πως όταν άρχισε να πλάθει τον χαρακτήρα του για , άντλησε έμπνευση από τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα του «Bohemian Rhapsody», όπου έπαιξε τον ρόλο του frontman των Queen.

«Εάν πήγαινα και προσπαθούσα να δημιουργήσω το ακριβές αντίγραφο κάποιου, πόσο διασκεδαστικό θα ήταν; Νομίζω πως ήταν ένα μάθημα που έμαθα από τον κύριο Mercury. Εάν δεν είναι πρωτότυπο, γιατί να μπεις στον κόπο;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Malek.

Συνεχίζοντας ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως έχει πάρει ορισμένα στοιχεία από άλλους χαρακτήρες, όμως τόνισε πως «κάθε μέρα προσπαθούσα να εμφυσήσω σε αυτόν τον χαρακτήρα κάτι που πίστευα ότι είχε νόημα για τον χαρακτήρας, αλλά που ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι σοκαριστικό ή ανησυχητικό».

Στην δημιουργία του χαρακτήρα τον βοήθησε ο dialogue coach William Conacher, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο «Bohemian Rhapsody» και τον βοήθησε να βρει την «φωνή» του Saffin. «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που δεν θα μπορούσαμε να ταυτίσουμε με κάποιο συγκεκριμένο μέρος του κόσμου» σχολίασε ο Malek.

Το «No Time To Die» με τον Daniel Craig για τελευταία φορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και τους Ralph Fiennes, Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris, Léa Seydoux, Jeffrey Wright και Lashana Lynch κυκλοφορεί στις 2 Απριλίου 2020.