Οκτώ ντοκιμαντέρ για τη διατροφή που πρέπει να δείτε στο Netflix

cowspiracy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Καλές οι σειρές, αλλά μην αμελείτε ποτέ να επιμορφώνεστε σχετικά με τη διατροφή και την υγεία σας, ειδικά τώρα που η πρόσβαση στην πληροφορία είναι τόσο εύκολη και τα ντοκιμαντέρ στο Netflix τόσα πολλά και ποιοτικά.

Cowspiracy, 2014
Αν ο σκηνοθέτης του Parasite, Bong Joon-Ho δεν σας έπεισε με το Okja (που επίσης θα βρείτε στο Netflix) να είστε πιο συνετοί με την κατανάλωση κρέατος, τότε το Cowspiracy θα σας θέσει πολλά ερωτήματα, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την εκτροφή ζώων και την κρεατοφαγία.

The Magic Pill, 2017
Γιατροί, επιστήμονες και σεφ από όλο τον κόσμο πολεμούν τις ασθένειες με διατροφικές αλλαγές και πιστεύουν ότι το λίπος είναι κάτι που χρειαζόμαστε ως πηγή καυσίμου.

Chef’s table, 2015
Μια σειρά-ντοκιμαντέρ, όπου κάθε επεισόδιο είναι ένα πολύ δυνατό μίνι ντοκιμαντέρ από μόνο του, το Chef’ s Table παρουσιάζει μερικούς από τους πιο διάσημους σεφ του πλανήτη με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, εμπνεύσεις και προσωπικό στυλ. Από τον Massimo Bottura μέχρι τον Jordi Roca, όλοι είναι εκεί.

Sour Grapes, 2016
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή το κρασί, που θα σας κάνει να το δείτε με άλλο μάτι. Ουσιαστικά παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απάτη γύρω από αυτό, με τα κρασιά «μαϊμούδες» και τις πλαστές ετικέτες.

Ugly Delicious, 2018
Το Ugly Delicious είναι μια non-fiction σειρά στο Netflix που συνδυάζει ταξίδι, μαγειρική και ιστορία, με κάθε επεισόδιο να επικεντρώνεται σε ένα πιάτο ή ένα concept και να εξετάζει πώς παρασκευάζεται σε διάφορες επριοχές και πώς έχει εξελιχθεί.

Rotten, 2018
Το εν λόγω ντοκιμαντέρ «τρυπώνει» στα άδυτα της τροφικής αλυσίδας και ξεσκεπάζει αλήθειες που διαμορφώνουν αυτά που τρώμε, χωρίς εμείς να τις γνωρίζουμε. Εξετάζει τον «υπόκοσμο» που υπάρχει στην παραγωγή τροφίμων και αποκαλύπτει κινδύνους που βρίσκονται πίσω από τις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες.

Street Food, 2019
Από την ομάδα του Chef’s Table, το Street Food επεκτείνει τον ορισμό του σεφ πέραν του αστεριού Michelin και σε αυτούς που βρίσκονται σε πάγκους και φτιάχνουν φαγητό στο χέρι χωρίς να χρειάζεται κράτηση. Το ντοκιμαντέρ μας πάει σε μερικές από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου για να ανακαλύψουμε την πλούσια κουλτούρα τους και το street food τους.

Barbecue, 2017
Οι παραγωγοί του Barbecue γυρνούν όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν την αρχαία πρακτική που μας ενώνει: το ψήσιμο στα κάρβουνα.