Συμβουλές για all night makeup υψηλής αντοχής

sumboules-gia-all-night-makeup-upsilis-antoxis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πώς θα δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ που θα μείνει αναλλοίωτο ακόμη και σε ένα ολονύχτιο πάρτυ.

Το να βάφεστε με την μεγαλύτερη δυνατή υπομονή ώστε να εμφανιστείτε «θεά» σε ένα πάρτυ, αλλά λίγη ώρα μετά τον πρώτο χορό να έχουν καταστραφεί τα πάντα -εξαιτίας της ζέστης και της εφίδρωσης- μοιάζει με εφιάλτη. Το άλλο χειρότερο είναι ότι θα πρέπει να χωρέσετε στο μικρό τσαντάκι σας ολόκληρο το σετ με τα σύνεργα του μακιγιάζ ώστε να το ανανεώνετε τακτικά στο μπάνιο του σπιτιού ή του μαγαζιού -εξουθενωτικό.  

Τη λύση έρχεται να δώσει η celebrity makeup artist και δημοφιλής YouTuber Monika Blunder, η οποία εξειδικεύεται στο μακιγιάζ για νύφες και top models (δυο από τις κατηγορίες γυναικών που αγχώνονται περισσότερο από όλες για να διατηρήσουν την άψογη εικόνα του προσώπου τους για πάνω από 10 ώρες σε μια νύχτα). «Αν δεν θέλετε να εξανεμίζεται το make up σας μέσα σε μια ώρα, αυτές οι ειδικές κινήσεις θα το κρατήσουν σταθερό ακόμη και αν ιδρώνετε εύκολα, χαρίζοντάς σας ένα άψογοl ook από το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς την ανάγκη επαναληπτικών εφαρμογών», λέει η Blunder.

Θέλετε μια στέρεη βάση που δεν θα αλλοιώνεται από τη ζέστη και τον ιδρώτα; «Σε καθαρό πρόσωπο εφαρμόστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα oil-free και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Στη συνέχεια απλώστε μια πλούσια στρώση primer για να γεμίσει τους πόρους και να βοηθήσει να σταθεροποιηθεί καλύτερα το επόμενο στρώμα. Με ένα πινέλο απλώστε ομοιόμορφα το φον ντε τεν της επιλογής σας, και τέλος, περάστε μια ελαφριά στρώση από διάφανη πούδρα, ολοκληρώνοντας τη δομή ψεκάζοντας όλο το πρόσωπο με ένα setting spray».

Αναζητάτε περισσότερη διάρκεια στο ρουζ; Ο τρόπος με τον οποίο οι makeup artists καταφέρνουν να διατηρήσουν σταθερό το ρουζ στα πρόσωπα των μοντέλων κατά τη διάρκεια πολύωρων επιδείξεων είναι να συνδυάζουν διαφορετικές υφές προϊόντος, την μια πάνω στην άλλη. Η ειδικός συμβουλεύει: «Πρώτα απλώνετε στα ζυγωματικά ένα ρουζ με κρεμώδη σύνθεση. Εκτός από το απαραίτητο χρώμα που θα δώσουν στα ζυγωματικά σας, δημιουργούν και μια βάση σταθεροποίησης για το κόμπακτ ρουζ σε μορφή πούδρας, που θα απλώσετε στη συνέχεια».

Σας σβήνει διαρκώς το κραγιόν; «Η πρώτη μαγική κίνηση είναι να εφαρμόσετε λίγη βαζελίνη σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Κατόπιν, σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι στο χρώμα του κραγιόν, ώστε να περιορίσετε τυχόν λάθη στην εφαρμογή του κραγιόν. Απλώνετε στη συνέχεια το κραγιόν (προτιμότερο σε ματ υφή) με τη βοήθεια ενός λεπτού πινέλου και πιέστε τα χείλη σας σε ένα χαρτομάντιλο για να φύγει η περίσσεια χρώματος. Προσθέστε άλλη μια στρώση κραγιόν με ελαφριές κινήσεις», λέει η Blunder.

Σπάει εύκολα η σκιά των ματιών; Η makeup artist τονίζει: «Για να το αποφύγετε, δημιουργήστε μια βάση πριν απλώσετε την αγαπημένη σας σκιά, αναμειγνύοντας μια ανάλαφρη κρέμα ματιών με concealer. Απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το βλέφαρο, περιμένετε να απορροφηθεί και απλώστε με σιγουριά την σκιά σας».

Λιώνει η μάσκαρα; Κατά τη διάρκεια μια μακριάς νύχτας ξεφαντώματος, είναι λογικό η μάσκαρα να χάνει σταδιακά την έντασή της, αφήνοντας πίσω της μια σχεδόν τρομακτική εικόνα ματιών. Η Blunder έχει το κατάλληλο «κόλπο»: «Μπορείτε να καθυστερήσετε για πολλές ώρες αυτή την απώλεια, περνώντας τις βλεφαρίδες σας με λίγη βαζελίνη, την οποία θα εφαρμόσετε σε ένα καθαρό πινελάκι. Η μάσκαρα που θα απλώσετε στη συνέχεια, θα παραμείνει αψεγάδιαστη για πολύ περισσότερο χρόνο. Μια ακόμη πιο εύκολη λύση, είναι να προμηθευτείτε μια αδιάβροχη μάσκαρα, η οποία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη ακόμη και μετά από τόνους ιδρώτα».

THE BEAUTY TEAM