Golden age fillers ή πώς μια θεραπεία επαναφέρει το πρόσωπό σας χρόνια πίσω

golden-age-fillers
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ποτέ δεν είναι αργά να γυρίσετε τον χρόνο πίσω. Μια διακεκριμένη Ελληνίδα πλαστική χειρουργός εξηγεί τις σύγχρονες τεχνικές εφαρμογής ενέσιμων υλικών πλήρωσης, που κάνουν το αδύνατο δυνατό.

Τις περισσότερες φορές, όταν μια γυναίκα (αλλά και ένας άντρας, γιατί όχι;) επισκέπτεται για πρώτη φορά το ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού, βρίσκεται στο κατώφλι της απογοήτευσης: οι μικρές γραμμές έκφρασης σε όλο το πρόσωπο έχουν γιγαντωθεί σε ρυτίδες γήρανσης, τα βλέφαρα είναι τόσο βαριά που απειλούν ακόμη και την ικανότητα πλήρους όρασης, τα μάγουλα έχουν πάρει την κατιούσα δημιουργώντας μια μόνιμη εικόνα θυμού και γήρανσης, τα χείλη σμικρύνονται και σουφρώνουν δείχνοντας δέκα φορές πιο ...ηλικιωμένα, και το περίγραμμα του προσώπου χαλαρώνει με γεωμετρική πρόοδο.«Χρησιμοποιώντας τον πιο κολακευτικό όρο γι’ αυτή την ηλικία (Golden Age), απ’ τη μια θεωρώ πως ό,τι έχει γράψει ο χρόνος στην επιδερμίδα μεταφράζεται σε περισσότερες εμπειρίες και μια ζωή γεμάτη απολαύσεις -γιατί όχι;-, ωστόσο απ’ την άλλη, γιατί να μην επιδιώξετε μια ολική επαναφορά της εικόνας σας, δέκα ή και είκοσι χρόνια πριν;», λέει η Μαρία Κοτρώτσιου, μια από τις πιο γνωστές πλαστικές χειρουργούς της Αθήνας και διευθύντρια της Α’ Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Golden age fillers ή πώς μια θεραπεία μπορεί να επαναφέρει άμεσα το πρόσωπό σας πολλά χρόνια πίσω: Η κα. Κοτρώτσιου, εφαρμόζει θεραπείες με fillers εδώ και πολλά χρόνια, με το σύνολο των ασθενών που την επισκέπτονται να φεύγουν από το ιατρείο της έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, και κυρίως μια υπέροχη αίσθηση νίκης ενάντια στο χρόνο. Η προσέγγιση της γιατρού δεν είναι ίδια για όλους τους πελάτες, και ειδικά όταν έχει να επέμβει σε πολύ πιο ώριμα πρόσωπα. «Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έχει οδηγήσει τους γιατρούς να μην βλέπουν τις ρυτίδες ή τη χαλάρωση του δέρματος σαν ένα τοπικό πρόβλημα, αλλά να προσπαθούν να επεμβαίνουν εξετάζοντας κυρίως το πώς η απώλεια όγκου σε μια περιοχή του προσώπου επηρεάζει τις υπόλοιπες», λέει η κα. Κοτρώτσιου, και εξηγεί: «Ένα νεανικό πρόσωπο έχει μια φυσιολογική, αρμονική τριγωνική εικόνα, δηλαδή είναι ευρύτερο στα μάγουλα ακριβώς κάτω από τα μάτια και στενότερο στο πηγούνι. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο δερματικός ιστός, οι μύες και τα οστά μεταλλάσσουν αυτή την αρμονική εικόνα, όπου τότε το δέρμα αρχίζει να κρεμάει και το πρόσωπο μεταμορφώνεται σταδιακά από τρίγωνο σε τραπεζοειδές. Τα fillers κάνουν ακριβώς αυτή την εικόνα να επανέλθει στο φυσιολογικό νεανικό σχήμα, εξουδετερώνοντας τη διαδικασία γήρανσης, με ενέσιμες διαδικασίες οι οποίες προσθέτουν πληρότητα στα μάγουλα αποκαθιστώντας την επιδερμίδα στην αρχική της θέση, μαλακώνουν τις ρινοκολικές πτυχές (οι γραμμές χαμόγελου), τις γραμμές μαριονέτας (οι πτυχές που τρέχουν από τη γωνία του στόματος μέχρι το πηγούνι), και το λαιμό».

Η κα. Κοτρώτσιου εξηγεί τι σημαίνει στην πράξη Golden Age Fillers: «Η χρήση των εξειδικευμένων ενέσιμων προϊόντων πλήρωσης, με τα οποία μπορούμε να επιτύχουμε το “υγρό lift” στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, γίνεται στα πλαίσια μιας εξατομικευμένης θεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ωστόσο, είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής διαδικασία σε γυναίκες και άνδρες που διανύουν ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, χάρη στην άμεσα αναζωογονημένη και νεανική όψη την οποία μπορούμε να προσδώσουμε γρήγορα στο πρόσωπο. Η χρήση των αρίστης ποιότητας προϊόντων υαλουρονικού οξέος, όπως αυτά της RESTYLANΕ, σε συνδυασμό με μια “ολιστική” προσέγγιση των αναγκών κάθε προσώπου, δίνουν την δυνατότητα να αποκατασταθεί ο χαμένος όγκος, η χαλάρωση, οι ρυτίδες και η θαμπάδα, μειώνοντας έτσι δραστικά τα σημάδια της γήρανσης και προσδίδοντας παράλληλα βαθιά ενυδάτωση στους ιστούς».Σύμφωνα με την πλαστική χειρουργό, η θεραπεία με την χρήση των προϊόντων της RESTYLANΕ (τα οποία εμπεριέχουν και τοπικό αναισθητικό -λιδοκαΐνη- κάνοντας την εφαρμογή εντελώς ανώδυνη), είναι αποδεδειγμένα τα καλύτερα υαλουρονικά στην παγκόσμια αγορά, επειδή προσφέρουν μια διαδικασία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη. «Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται εμφανή αμέσως μετά την εφαρμογή και διαρκούν περίπου 10-12 μήνες, οπότε μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία για να διατηρήσουμε έτσι τα οφέλη που αποκτήθηκαν μετά την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας», συμπληρώνει η κα. Κοτρώτσιου.

THE BEAUTY TEAM