Το Studio Ghibli έχει μεγάλα σχέδια για το 2020

totoro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο Hayao Miyazaki θα σκηνοθετήσει μια από τις δύο animated ταινίες που ετοιμάζει το εμβληματικό γιαπωνέζικο στούντιο.

Το Studio Ghibli ανακοίνωσε πως ετοιμάζει δύο νέες ταινίες για το 2020, εκ των οποίων την μία θα σκηνοθετήσει ο ιδρυτής του εμβληματικού στούντιο, Hayao Miyazaki. Η ανακοίνωση για τα σχέδια του γιαπωνέζικου στούντιο έγιναν μέσω ενός πρωτοχρονιάτικου μηνύματος.

Το μήνυμα ξεκινά λέγοντας πως η έναρξη λειτουργείας του θεματικού πάρκου βασισμένου στα κλασικά έργα του στούντιο, αλλά και μια θεατρική μεταφορά του «Η Ναυσικά της κοιλάδας των ανέμων» θα καθυστερήσουν μέχρι το 2022 λόγω των τυφώνων.

Στα θετικά νέα όμως, το στούντιο επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει μια νέα ταινία, για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό, αλλά και πως ο Miyazaki συνεχίζει να δουλεύει πάνω στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Kimi-tachi wa Do Ikiru ka» («How Do You Live?») που έγραψε ο Genzaburo Yoshino το 1937.

Η μεταφορά είχε ανακοινωθεί το 2017 με στόχο να κυκλοφορήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του 78χρονου Ιάπωνα σκηνοθέτη μετά την απόφαση του να επιστρέψει στην σκηνοθεσία, μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών.

Η τελευταία ταινία στην οποία έβαλε την υπογραφή του ήταν το «The Wind Rises», το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας μεγάλου μήκους στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το 2014.