Στα δικαστήρια η Jennifer Lopez λόγω των «Επικίνδυνων Κυρίων»

Jennifer-lopez Tinseltown
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η πραγματική «Ramona» ισχυρίζεται πως δεν έδωσε ποτέ την άδεια της στους παραγωγούς της ταινίας.

Η εταιρεία παραγωγής της Jennifer Lopez βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνυση από την γυναίκα που ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Ramona στο «Επικίνδυνες Κυρίες». Πιο συγκεκριμένα η Samantha Barbash αξιώνει 40 εκατομμύρια από την Nuyorican Productions επειδή χρησιμοποίησαν την φυσιογνωμία και ιστορία της χωρίς να λάβουν την σχετική άδεια.

Σύμφωνα με άρθρο του TMZ, η Barbash ισχυρίζεται στην μήνυση που κατέθεσε ότι η εταιρεία παραγωγής της προσέγγισε «αρκετές φορές» για τα πνευματικά δικαιώματα της ιστορίας της, όμως η ίδια αρνήθηκε τις σχετικές προτάσεις.

Το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας είχε αναλάβει η Lorene Scafaria, η οποία άντλησε στοιχεία από ένα άρθρο που εξιστορούσε την περιπέτεια της Barbash και το οποίο εκδόθηκε στο περιοδικό New York το 2015. Το «Επικίνδυνες Κυρίες» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς, με τα έσοδα της στα box office να υπολογίζονται στα 157 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία μια ομάδας εργαζομένων σε στριπτιτζάδικο της Νέας Υόρκης που αποφασίζουν να «εκδικηθούν» στους εύπορους πελάτες τους, στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008. Η Lopez ερμηνεύει τον χαρακτήρα της Ramona που ηγείται της ομάδας των γυναικών που καταφέρνουν να κλέψουν χιλιάδες δολάρια από τα θύματα τους.

Πέραν όμως του ότι δεν παραχώρησε την σχετική άδεια στην εταιρεία παραγωγής, η Barbash ισχυρίζεται πως η ταινία την δυσφημεί. Στην μήνυση της αναφέρει χαρακτηριστικά μια σκηνή όπου η Ramona «χρησιμοποιεί και κατασκευάζει παράνομες ουσίες στο σπίτι της όπου ζούμε το παιδί της», κάτι το οποίο η Barbash υποστηρίζει πως είναι «αναληθές και προσβλητικό». Η νομική πλευρά της Jennifer Lopez και της Nuyorican Production δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο για την είδηση.