Νέα επανένωση των Nirvana για φιλανθρωπικό σκοπό

nirvana Chris Cuffaro
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η St. Vincent, ο Beck και η κόρη του Dave Grohl συμπλήρωσαν το θρυλικό grunge συγκρότημα το περασμένο Σάββατο.

Ο Krist Novoselic, ο Pat Smear και ο Dave Grohl έδωσαν μια εμφάνιση ως Nirvana σε μια φιλανθρωπική συναυλία που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Λος Άντζελες. Στην συναυλία συμμετείχαν επίσης οι Marilyn Manson, L7 και Cheap Trick μεταξύ άλλων.

Μαζί με τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana εμφανίστηκαν επί σκηνής η St. Vincent, ο Beck, αλλά και η 13χρονη κόρη του Dave Grohl, Violet. Στο μίνι σετ ερμήνευσαν πέντε τραγούδια: τα «Lithium», «In Bloom», «Been A Son», «Heart-Shaped Box» και μια διασκευή του «The Man Who Sold The World» του David Bowie που είχαν ερμηνεύσει στην εμφάνιση τους στο «MTV Unplugged».

Τελευταία συναυλία των Nirvana ήταν το 2018, στο περιθώριο της συναυλίας των Foo Fighters στο Cal Jam. Ο Pat Smear υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ιστορικού αμερικάνικου punk συγκροτήματος Germs και το 1993 προσχώρησε στους Nirvana. Μετά τον θάνατο του Kurt Cobain το 1994 συνέχιζε να συνεργάζεται με τον Grohl και το 2010 έγινε μόνιμο μέλος των Foo Fighters.

Το θρυλικό grunge συγκρότημα μπήκε στο Rock & Roll Hall Of Fame το 2014 και με την βοήθεια των Lorde, Joan Jett, St. Vincent και Kim Gordon έπαιξαν ένα σετ τεσσάρων τραγουδιών στην τελετή ένταξης. Το ίδιος βράδι έπαιξαν ένα πλήρες σετ στην Νέα Υόρκη με την βοήθεια των J. Mascis και John McCauley στα φωνητικά.