Τα «Παράσιτα» θα καταλάβουν τη μικρή οθόνη

parasite
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το HBO φέρεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Bong Joon Ho και τον Adam McKay για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς.

Η τελευταία δραματική ταινία του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon Ho αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις τις χρονιάς, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. Το «Παράσιτα» μάλιστα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για διάκριση στα φετινά Όσκαρ, στις κατηγορίες της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού.

Η τεράστια επιτυχία της ταινίας δεν πέρασε απαρατήρητη από το HBO και φέρεται να έχει προσεγγίσει τον Bong Joon Ho αλλά και τον Adam McKay για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένη στα «Παράσιτα». Σύμφωνα με το Hollywood Reporters, οι δύο κινηματογραφιστές είχαν συζητήσει με το Netflix, όμως τελικά αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με το ΗΒΟ.

Αναφορικά το περιεχόμενο της σειράς δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα πρόκειται για ένα ριμέικ της ταινίας στα αγγλικά με νέους ηθοποιούς ή εάν θα αποτελέσει κάποιου είδους συνέχειας. Η ταινία ακολουθεί τα φτωχά αλλά πανούργα μέλη της οικογένειας Kim και πώς καταφέρνουν να ενσωματωθούν στις ζωές των εύπορων εργοδοτών τους, τους Park, με ολέθριες συνέπειες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τηλεοπτικό δίκτυο ενδιαφέρεται να μεταφέρει μια από τις ταινίες του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια το TNT έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό μιας δραματικής σειράς βασισμένης στο «Snowpiercer» του 2013. Η συγκεκριμένη παραγωγή έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα – με αλλαγές σκηνοθετών και παραγωγών – και παραμένει άγνωστο πότε θα κάνει την πρεμιέρα της.