Κοιλιοπλαστική: η διαδικασία, η ανάρρωση και τα αποτελέσματα

gunaika-koilia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η κοιλιοπλαστική είναι η πλαστική επέμβαση που αφαιρεί το χαλαρό δέρμα της κοιλιάς και ενδυναμώνει τους κοιλιακούς μυς, δίνοντας λεπτή μέση παράλληλα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πριν και μετά.

Η κοιλιοπλαστική έχει σκοπό να αφαιρέσει το φούσκωμα του δέρματος της κοιλιάς που οφείλεται στην χαλάρωση μετά από εγυμοσύνη,απώλεια βάρους και στην γήρανση.Η κοιλιοπλαστική δεν αφαιρεί μόνο το χαλαρό δέρμα και τις ραγάδες αλλά παράλληλα ενισχύει τον τόνο των κοιλιακών μυών τόσο των ορθών όσο και των πλαγίων.Συνεπώς εκτός από την τεντωμένη κοιλιά με δυνατούς κοιλιακούς μυς μπορεί να δώσει και λεπτή μέση όταν συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση.

Κοιλιοπλαστική επέμβαση

Η κοιλιοπλαστική δίνει καλύτερα αποτελέσματα όταν η γυναίκα ή ο άνδρας έχει καλή αναλογία βάρους προς ύψος αλλά υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις που αυτό τροποποιείται κυρώς σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους μετά απο βαριατρική χειρουργική.

Η επέμβαση σχεδιάζεται πριν το χειρουργείο και αφου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.Σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους και ειδικά όταν σχεδιάζεται να γίνει μαζί και άλλη επέμβαση αφαίρεσης χαλαρού δέρματος απαιτείται πιο αναλυτική προεγχειρητική προετοιμασία.

  Η κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία και η διάρκεια της σε άτομα με καλές αναλογίες βάρους προς ύψος δεν ξεπερνάει τις 2 ώρες.

Δέρμα και λίπος αποκολλάται έως το κάτω μέρος των πλευρών.Η αποκόλληση των ιστών γίνεται αναίμακτα και αυτό εξηγεί γιατί η επέμβαση μας είναι χωρίς πόνο.Ενισχύονται οι ορθοί κοιλιακοί και λοξοί μυς και εγχέεται ειδικό αναλητικό κοκτείλ στις περιοχές συρραφής.Τεντώνεται το δέρμα και αφαιρείται το πλεονάζων δέρμα.Γίνεται νεοτοποθέτηση του ομφαλού είτε βραζιλιάνικου τύπου είτε ευρωπαικού.Η σύγκλειση των ιστών γίνεται σταδιακά και πολλές φορές δεν απαιτούνται παροχετεύσεις.

Η συρραφή των υπολλοίπων στρωμάτων γίνεται με τις βασικές αρχές της πλαστικής χειρουργικής και εσωτερικά ράμματα.Οι χειρουργημένοι μένουν ένα βράδυ στην κλινική και την επομένη μετά την αλλαγή επιστρε΄φουν στο σπίτι.

Η ανάρρωση

Η ανάρρωση της κοιλιοπλαστικής ξεκινάει από την επομένη της επέμβασης και σταδιακά οι χειρουργημένοι βελτιώνονται.Η επέμβαση δεν έχει πόνο αλλά ένα αίσθημα τάσεως στην περιοχή της τομής που δυσκολεύει λίγο τους χειρουργημένους να σηκώνονται και να ξαπλώνουν χωρίς όμως να πονάνε.Οι χειρουργημένοι φορούν μια ειδική ζώνη-κορσέ στην περίοδο της ανάρρωσης και η επιστροφή στην γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες.

Δείτε πολλές περιπτώσεις σε φωτογραφίες και εικόνες κοιλιοπλαστικής πριν και μετά στο κεντρικό website του Νώντα Καποσίτα.

Νώντας Καποσίτας M.D, PhD, πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

https://kapositas.gr